Elképesztő, ennyibe kerül a lángos és a forralt bor a budapesti karácsonyi vásárban

Múlt hétvégén megnyitott a budapesti karácsonyi vásár a Vörösmarty téren. Az árak idén is eléggé elszabadultak.

Idén 20 éves Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár, a rendezvényre rengetegen látogatnak el külföldről, de sok a magyar nézelődő is. A kereskedőknek két hónapja van kitermelni a helypénzt, így az árak idén is eléggé elszabadultak. A Pénzcentrummegnézte, mennyit kell fizetni a lángosért, kürtős kalácsért és forralt borért.

Ennyit kell fizetni az ételekért és italokért a karácsonyi vásárban:

  • 900 Ft alatt nem nagyon kapni forralt bort,
  • a sima vörösbornak 800 Ft decije,
  • a kávéért minimum 450 Ft-ot kérnek, ha ír kávét kérünk az 1600 Ft,
  • a tea 700 Ft,
  • egy korsó sör 1000 Ft,
  • pálinkából 4cl-t 1000Ft és 2000 Ft között lehet vásárolni,
  • a sima lángos 1000 Ft, a sajtos-tejfölös 1500 Ft, húsos raguval pedig 2500 Ft,
  • a kolbászos lepény vagy tócsni mustárral és lila hagymával szintén2500 forintért kapható,
  • a kürtös kalács minden ízben 1500 Ft,
  • 10 darab sült gesztenye 1000 Ft, 16 darab 1600 Ft

Sok helyen kiírják euróban is az árakat. Az 1000 Ft-os gesztenyét például4 euróért, az 1600 Ft-osat pedig 6 euróért árulják. A legnagyobb jóindulattal átszámolva a 10 darabos gesztenye 1200 forintba kerül így egy külföldinek, ami elég nagy lehúzásnak tűnik.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...