Elképesztő - csak egyféle ételt hajlandó enni ez a terhes nő

A szakértők szerint ez egyáltalán nem egészséges várandósan és őrültség, hogy ezt csinálja a saját gyerekével.

A 23 éves, dán Anne Jensen akkor váltott vegán életmódra, mikor elkezdett hullani a haja, izomrángásai voltak és állandóan levert volt. Rengeteg YouTube-videót nézett a témával kapcsolatban, ahol rengetegen dicsérték a nyers irányzatot.

Mi is az a nyers vegán?

A nyers vegán étrend alapjai a gyümölcsök, zöldségek, csírák, olajos magvak és a zöld növények hőkezeletlen (főzés, sütés, párolás, füstölés stb. nélküli) fogyasztása. Az étel elkészítése nem mehet 40-48 °C fölé, mert az megváltoztatja a kémiai összetételét, ezáltal csökkentve annak táplálkozási értékét.

Anne-nek nagyon tetszett a dolog, de egy ezen belüli alkategóriát választott: a fruitariánus irányzatot, tehát ő csak is kizárólag nyers gyümölcsöket eszik.Egyébként Anne 12 éves koráig teljesen normálisan étkezett, aztán, hogy imponáljon a barátainak vegetáriánus lett. „Előtte sokat ettem, de az nem biztosított megfelelő üzemanyagot” – mondta. A fiatal kismama ezért úgy döntött, hogy terhessége alatt is megpróbál eszerint az irányzat szerint étkezni és csak gyümölcsöt eszik.

A nő éppen a terhessége 25. hétben jár, de bevallotta, hogy már egy kicsit csalnia kellet, mert néhány főtt ételt a rosszullétei miatt be kellett iktatnia. A szülés után viszont mindenképpen szeretne visszatérni a régi életmódjához, sőt a gyermekét is csak gyümölccsel szeretné majd etetni. Ebben egyébként szerelme maximálisan támogatja, hiszen ő is ezt az irányzatot követi.

Anne egy napi étrendje:

Reggeli: Reggelire csak egyfajta gyümölcsöt eszik, ez lehet pl.3 sárgadinnye vagy egy fél görögdinnye.

Ebéd: Gyümölcs smoothie 5 banánból, 10 datolyából, egy kis erdei gyümölcsből és vízből.

Vacsora: Spenótból, 3 fej római salátából, paradicsomból álló saláta, és mangóból, narancsból és eperből álló gyümölcsdzsúz.

Bodon Judit dietetikus szakértőnk véleménye

Azzal gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy senkinek nem javaslom, hogy ezt az irányt kövesse. A várandósság ideje alatt különösen nem, gyerekkorban szintén nem, de személy szerint egyéb időszakokban, életkorban sem. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne ehetnénk gyümölcsöt, sőt, vitamin-, ásványianyag-, antioxidáns-, élelmirosttartalmuknak köszönhetően ezek az élelmiszerek fontos szerepet töltenek be a kiegyensúlyozott étrendben. Azonban a csak gyümölcsből álló étrend biztosan fehérje-, és zsírhiányos, ezért hosszú távú fenntartása hiánybetegségekhez vezet.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Facebook

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...