Életed legjobb vega burgere

Ha nyár, akkor hamburger - a kerti sütögetéseknek ugyanis egyre inkább elmaradhatatlan kelléke az amerikai szendvics. Most egy pikáns, vega kaliforniai változatot hoztam!

Sok minden van, ami egyáltalán nem hiányzik Amerikából, viszont legalább még egyszer ennyi, ami nagyon. Hogy malomkerék méretű koriandercsokrokat árulnak minden sarkon, hogy leszálláskor megköszönik a buszsofőrnek a fuvart, hogy a korrupció napi szinten nem létezik, hogy simán kifestik a lábkörmüket a metrón munkába menet, és hogy ha kisüt a nap két percre, akkor azonnal hozzák az ufogrillt, és elkezdenek sütögetni.

A pikáns quinoaburger receptjét itt találod

Az is borzasztóan hiányzik, hogy a vega és alternatív táplálkozás nem merül ki a rántott gombafej-görögsaláta-grillzöldség háromszögben, és igen-igen, tudom, hogy itthon is nagy a fejlődés, de azért van még mit tanulnunk bőven.

A legjobban azt hiszem a kaliforniai konyha hiányzik - a sok friss zöldség, gyümölcs, és hogy hús nélkül is olyan változatosan lehet főzni az alapanyagok sokszínűsége miatt, hogy fél év véletlen vegaság fel sem tűnne senkinek.

A korrupció ellen sajnos nem tudok küzdeni, a 8-as busz sofőrjének megköszönöm a fuvart, ha elől szállok le, minden zöldségesnek elmondom, hogy tartson sok koriandert, és néha összeállítok egy kaliforniai ebédet csupa chiával, quinoával meg káposztával és kókusztejjel - most is egy ilyen roham tört rám.

A pikáns quinoaburger receptjéért ide kattints

Az aktuális darabban minden van, ami egy kaliforniai hamburgerbe kell - hús helyett baból és quinoából készült zöldséglepény, ami esküszöm nektek, még nyersen is olyan jó volt, hogy majdnem a negyedét megettem, még sütés előtt. Avokádó és mangó, mert összeillenek, és mert merő véletlenségből mindkettőből kaptam szép érettet elfogadható áron, csírák, mert volt a hűtőben egy doboz, amit nagyon el kellett már használni, és egy kis rukkola ugyanezen megfontolásból. Valahogy úgy éreztem, hogy a klasszik majonéz, mustár, ketchup hármasból egyik sem passzolna ehhez a darabhoz, előszedtem annak a rettenetes nőszemélynek, a San Francisco-i munkaadómnak a receptjét, a csípős majonézt. Azt hiszem, rabszolgájaként töltött hat hónapom alatt ez volt az egyetlen ehető étel, aminek a készítésére kényszerített, igaz, ő ezt is a fetás breton palacsintára kente.

A pikáns quinoaburger receptjét itt találod

Szóval, ha hétvégén ennétek valami igazán kaliforniait, ne habozzatok - macerásnak tűnik, de egyáltalán nem az, a quinoapogácsák pedig a grillen is megsülnek, csak tegyetek alá egy kis darab alufóliát!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...