Azt biztosan tudod, hogy tojást nem érdemes nyersen enni szalmonellaveszély miatt, és hogy a vadon szedett gombákkal is érdemes óvatosan bánni. De vajon azt is tudtad-e, hogy a krumplit sem szerencsés nyersen enni, és hogy a nyers csirkehúsevésbe akár bele is halhatsz?
Burgonya
A krumplit rengetegféleképpen lehet fogyasztani: főzve, sütve, törve, a sor szinte végtelen. Nyersen azonban nem érdemes: a feldolgozatlan burgonya ugyanis úgynevezett glikoalkaloidokat tartalmaz, amelyek mérgező vegyületek, és károsíthatják az emésztőrendszert. Arról nem is beszélve, hogy a nyers krumpli nem a legfinomabb csemege a világon.
zöldségleves
Tejmentes, gluténmentes, vegán, isteni! Saját magával sűrítettem, így mindenki olyan tejfölt tehet rá tálaláskor, ami a diétájába belefér.
krumpliköret
Ne tévesszen meg senkit a neve, nem 15 órán át kell vele foglalkozni, hanem maximum 15-20 percet! Kívül extra ropogós, belül szaftos és puha, szinte már krémes. Ez a rétegezett sült ...
krumpliköret
Bár még nincs hó vége, nálam mégis szinte alig volt itthon valami rendes kaja a napokban, de lusta voltam lemenni a boltban, így azon töprengtem, mit is készíthetnénk az otthon található ...
Rebarbara levele
A rebarbara szára ehető, de a levelei mérgezőek lehetnek, és légzési nehézségekhez, száj- és torokégéshez, sőt, görcsrohamokhoz vezethet a fogyasztásuk. A rebarbarát legtöbbször levelek nélkül árulják, de mindenképpen távolítsd el őket, ha saját magad termeszted, vagy véletlenül olyat vennél, amiről nem szedték le a leveleket.
epres pite
A rebarbara és az eper a piték Stan és Pan-ja: biztos működnének külön is, de minek szétválasztani őket, olyan jó amikor az édes eperíz mellett megbújik a rebarbara visszafogott ...
túrós pite
Igazi klasszikus sütemény egy kis csavarral. A nagymama hamisíthatatlan vasárnapi desszertje, amit én eddig sosem készítettem, ezért éppen itt volt az ideje.
rebarbarás muffin
Hogyan lehet megmenteni a helyzetet, ha csak egy szál rebarbaránk kornyadozik a zöldségek között? Szuper gyors és nagyon finom, tavaszi muffin.
Vörösbab
A vörösbabot nagyon nem ajánlott nyersen fogyasztani. Mindössze négy vagy öt babszem is veszélyes mennyiségben tartalmazhatja a lektin nevű mérgező vegyületet, ami súlyos megbetegedéseket okozhat. A babot legalább fél órán át kell főzni, majd a vizet teljesen le kell engedni róla, hogy az összes lektin el tudjon távozni belőle – ez után lehet csak fogyasztani.
chilis bab
Ha valaki még tétovázott, hogy beruházzon-e egy multifunkcionális főzőkészülékre, akkor ez a recept segíteni fog a döntésben!
Chili Con Carne, szuper egyszerűen, mosogatás nélkül! ...
babos egytálételek
A filmtörténet egyik leghíresebb étele, Bud Spencer hagymás babja. Ahogy mi elképzeljük :)
bableves
Ha leves, akkor bármilyen leves szóba jöhet!!! Imádjuk a leveseket, jó forrón, csípősen. Egy jó ízesítéssel nagyon finom leves a végeredmény..... :-)))
Csirke-, pulyka- és disznóhús
Legtöbben nem fogyasztunk nyers húst, hacsak nem marháról van szó (egy jó tatárbeafstek, valaki?), és jól is tesszük – arra is érdemes azonban figyelni, hogy milyen hőmérsékleten készítjük el a húst, hiszen maradhatnak benne nyers részek, ha nem elég magas hőfokon, és nem elég ideig sütjük vagy főzzük. A nyers hús fogyasztása komoly betegségekhez vezethet, érdemes kiemelten vigyázni vele.
Bodza
Míg a bodza bogyói feldolgozott formájukban nagyon jó immunerősítők és gyulladáscsökkentők, nyers formában mérgezők lehetnek. Az a legjobb, ha alaposan felforralod a bodzabogyót, mielőtt bármit is kezdesz vele.
gyümölcsös muffin
A bodza termése nyersen mérgező! (Tapasztalatból tudom.) De sütve, főzve már biztonságosan fogyasztható gyógynövény.
gyümölcskrémleves
Biciklizés közben találtam egy bogyóktól roskadozó bokrot, melyet megszabadítottam a terhétől, és hazafele tartva megszületett a recept.
különleges lekvárok
A bodzavirágot nagyon szeretem a süteményekbe belekeverni, de arra soha nem gondoltam volna, hogy a bodzabogyóból valaha is lekvárt fogok főzni. Pedig milyen jó, hogy rászántam magamat, ...
Brokkoli és karfiol
A két zöldség nyers formája nagyon megterheli az emésztőrendszert, így nem érdemes feldolgozatlanul fogyasztani őket. Ezen kívül a brokkoliban is található a fent említett glikoalkaloidokból, amelyek nagy mennyiségben komoly problémákhoz vezethetnek.
zöldségfasírt
Variáció zöldségfasírtra.
zöldséges egytálétel
A fűszerezésen nyugodtan variálhatunk, ez egy egyszerű alapverzió. Kísérletezzetek bátran!
zöldséges egytálétel
Jamie Oliver Spórolj Jamievel című műsorában láttam ezt a remek receptet, és rögtön tudtam, hogy ki kell próbálnom. Nagyon jó alternatíva a házhozszállítós indiai helyett, ráadásul ...
Mindegyiket érdemes megfőzni és / vagy sütőben megsütni, az ízük is így az igazi.
Forrásunk volt.
Még több életmód: