Nagy bajba kerülhet a csirkehús az élelmiszerárstop miatt

Bár a magyar kormány szerdán délután bejelentette, hogy az élelmiszerárstopot július 1-ig meghosszabbítja, a szakértők szerint egyes termékek – így például a csirkehús – eltűnhetnek a boltok húspultjaiból.

Kedden jelentette be a magyar kormány, hogy egészen július 1-ig fenntartja a bolti árstopot, ahogy az viszont a Napi.hu cikkéből és Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács igazgatójától (BTT) is kiderül, a termelők alapanyag-költségeinek növekedése, az orosz-ukrán háború és az újra feltűnő madárinfluenza miatt hamarosan hiány lehet a csirkehúsból a magyar boltokban.

A meghosszabbított árstop nem feltétlenül tesz jót a piacnak

A takarmány-, az energia- és az egyéb költségek olyan mértékben növekedtek az elmúlt hónapokban, hogy azt már lehetetlen kigazdálkodni, Ezeket a plusz költségeket pedig mindenki megpróbálja érvényesíteni az átadási árakban.

Míg egyelőre a fogyasztó nem érzi ezeknek a többletköltségeknek a hatását, addig a meghosszabbított árstop lejárta után az árnövekedés sokkal intenzívebben fog látszódni a boltokban a csirkehús, kiváltképpen a csirkemell és a csirkefarhát esetében.

Az említett termékek kikophatnak a boltok kínálatából, ugyanis a kiskereskedő már nem fogja tudni beszerezni őket, a feldolgozók pedig a hazai piactól elfordulva inkább külföldön, jobb áron értékesíthetik termékeiket. Ahogy azt Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) igazgatója a Világgazdaság cikke szerint egy nemrég tartott konferencián elmondta, ebben az esetben megjelenhet a boltokban a bizonytalan eredetű importáru is.

Forrásaink voltak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...