Nagy bajba kerülhet a csirkehús az élelmiszerárstop miatt

Bár a magyar kormány szerdán délután bejelentette, hogy az élelmiszerárstopot július 1-ig meghosszabbítja, a szakértők szerint egyes termékek – így például a csirkehús – eltűnhetnek a boltok húspultjaiból.

Kedden jelentette be a magyar kormány, hogy egészen július 1-ig fenntartja a bolti árstopot, ahogy az viszont a Napi.hu cikkéből és Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács igazgatójától (BTT) is kiderül, a termelők alapanyag-költségeinek növekedése, az orosz-ukrán háború és az újra feltűnő madárinfluenza miatt hamarosan hiány lehet a csirkehúsból a magyar boltokban.

A meghosszabbított árstop nem feltétlenül tesz jót a piacnak

A takarmány-, az energia- és az egyéb költségek olyan mértékben növekedtek az elmúlt hónapokban, hogy azt már lehetetlen kigazdálkodni, Ezeket a plusz költségeket pedig mindenki megpróbálja érvényesíteni az átadási árakban.

Míg egyelőre a fogyasztó nem érzi ezeknek a többletköltségeknek a hatását, addig a meghosszabbított árstop lejárta után az árnövekedés sokkal intenzívebben fog látszódni a boltokban a csirkehús, kiváltképpen a csirkemell és a csirkefarhát esetében.

Az említett termékek kikophatnak a boltok kínálatából, ugyanis a kiskereskedő már nem fogja tudni beszerezni őket, a feldolgozók pedig a hazai piactól elfordulva inkább külföldön, jobb áron értékesíthetik termékeiket. Ahogy azt Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) igazgatója a Világgazdaság cikke szerint egy nemrég tartott konferencián elmondta, ebben az esetben megjelenhet a boltokban a bizonytalan eredetű importáru is.

Forrásaink voltak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...