Nagy bajba kerülhet a csirkehús az élelmiszerárstop miatt

Bár a magyar kormány szerdán délután bejelentette, hogy az élelmiszerárstopot július 1-ig meghosszabbítja, a szakértők szerint egyes termékek – így például a csirkehús – eltűnhetnek a boltok húspultjaiból.

Kedden jelentette be a magyar kormány, hogy egészen július 1-ig fenntartja a bolti árstopot, ahogy az viszont a Napi.hu cikkéből és Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács igazgatójától (BTT) is kiderül, a termelők alapanyag-költségeinek növekedése, az orosz-ukrán háború és az újra feltűnő madárinfluenza miatt hamarosan hiány lehet a csirkehúsból a magyar boltokban.

A meghosszabbított árstop nem feltétlenül tesz jót a piacnak

A takarmány-, az energia- és az egyéb költségek olyan mértékben növekedtek az elmúlt hónapokban, hogy azt már lehetetlen kigazdálkodni, Ezeket a plusz költségeket pedig mindenki megpróbálja érvényesíteni az átadási árakban.

Míg egyelőre a fogyasztó nem érzi ezeknek a többletköltségeknek a hatását, addig a meghosszabbított árstop lejárta után az árnövekedés sokkal intenzívebben fog látszódni a boltokban a csirkehús, kiváltképpen a csirkemell és a csirkefarhát esetében.

Az említett termékek kikophatnak a boltok kínálatából, ugyanis a kiskereskedő már nem fogja tudni beszerezni őket, a feldolgozók pedig a hazai piactól elfordulva inkább külföldön, jobb áron értékesíthetik termékeiket. Ahogy azt Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) igazgatója a Világgazdaság cikke szerint egy nemrég tartott konferencián elmondta, ebben az esetben megjelenhet a boltokban a bizonytalan eredetű importáru is.

Forrásaink voltak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek