Újabb jelentős drágulás jön júliusban a hazai boltokban

Egy új rendelet miatt jelentősen megemelkedhetnek az alapvető élelmiszerárak júliustól.

Akár négy százalékkal is drágulhat az élelmiszer az új, kiterjesztett gyártói felelősség miatt, a csomagolóanyagok után fizetendő új iparági teher bevezetése után, írja a Forbes.hu.

Ennyivel emelkednek júliustól az élelmiszerárak

A vásárlók húzzák a rövidebbet

Az új rendelet mintegy 120 milliárd forintos kiadást jelent az élelmiszeriparnak.

A csomagolóanyagoknál háromszoros, vagy akár tízszeres a jövőben fizetendő díj az eddigiekhez képest. Általánosságban beszélve pedig a legtöbb anyag esetében öt-hatszoros szorzók lépnek életbe júliusban (a joghurtospohárra jutó 50-60 filléres teher két hét múlva már 2,5 forintra emelkedik).

A költségnövekedést ezért minden szereplő megpróbálja majd áthárítani, amely érezhető drágulást jelent majd a fogyasztói árakban is.

– olvasható a cikkben.

Az aggódó iparág szeretné elhalasztani a jogszabály bevezetést, ám ennek elég kevés az esélye, hiszen két hét múlva már életbe is lépne a szabályozás.

„Egy raklap liszt például papírzsákokat tartalmaz, ráadásul zsugorfóliával is körbe van tekerve a biztonságos mozgatás érdekében. Mostantól tehát ezek után is fizetni kell, ahogy a késztermék csomagolása után is" – teszi hozzá a lap.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...