11 étel a hűtőben, amit nem mindegy, melyik polcon tárolsz

Ki ne szeretné, hogy a megvásárolt élelmiszerei minél tovább megőrizzék frissességüket a hűtőben? Ha betartunk pár alapszabályt, akkor ez könnyedén sikerülhet.

A következő 11 termékre nagyon ügyelj, mert egyáltalán nem mindegy, hogy tárolod a hűtőben. Érdemes megfogadni a szakértők tanácsait, hogy élelmiszereid minél tovább frissek maradjanak.

Tojás

A tojásoknak ott a helye, ahol a legkiegyenlítettebb a hőmérséklet, tehát a legjobb, ha a középső polcra helyezed.

Tej

A tejet sokan a legfelső polcra teszik, pedig sokkal inkább lent lenne a helye (az alsó polcon van ugyanis a leghidegebb), vagy pedig hátul. Változtass a szokásodon!

Joghurt, tejföl 

A tejhez hasonlóan ezeknek is a legalsó polcon van a helyük. Úgy rakd el őket, hogy könnyen elérd, és mindig tartsd szem előtt a szavatossági idejüket.

Csomagolt nyers húsok

Ezeknek is a hűtő legalsó polcára kell kerülniük, egyrészt a hőmérséklet miatt, másrészt pedig azért, ha esetleg levet eresztenének, ne csöpögjön a többi polcra.

Zöldségek, gyümölcsök

Tedd a hűtő zöldségtároló rekeszébe, de soha ne mosd meg őket előtte, mert különben bepenészednek.

Felvágottak

A felvágottakat érdemes hidegen, a hűtő legalsó polcán tartani.

Vaj, sajtok

Ezeknek nincs szükségük nagyon hidegre, ezért teheted őket a hűtő ajtajába vagy a középső polcokra.

Szószok

A szószokban általában van tartósítószer, a majonézt, ketchupot, salátaönteteket nyugodt szívvel tehetjük a hűtő ajtajába. Ugyanez vonatkozik a savanyúságokra is.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket is olvasd el, ha fontos számodra a minőség!

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...