A következő 11 termékre nagyon ügyelj, mert egyáltalán nem mindegy, hogy tárolod a hűtőben. Érdemes megfogadni a szakértők tanácsait, hogy élelmiszereid minél tovább frissek maradjanak.
Tojás
A tojásoknak ott a helye, ahol a legkiegyenlítettebb a hőmérséklet, tehát a legjobb, ha a középső polcra helyezed.
Tej
A tejet sokan a legfelső polcra teszik, pedig sokkal inkább lent lenne a helye (az alsó polcon van ugyanis a leghidegebb), vagy pedig hátul. Változtass a szokásodon!
Joghurt, tejföl
A tejhez hasonlóan ezeknek is a legalsó polcon van a helyük. Úgy rakd el őket, hogy könnyen elérd, és mindig tartsd szem előtt a szavatossági idejüket.
Csomagolt nyers húsok
Ezeknek is a hűtő legalsó polcára kell kerülniük, egyrészt a hőmérséklet miatt, másrészt pedig azért, ha esetleg levet eresztenének, ne csöpögjön a többi polcra.
Zöldségek, gyümölcsök
Tedd a hűtő zöldségtároló rekeszébe, de soha ne mosd meg őket előtte, mert különben bepenészednek.
Felvágottak
A felvágottakat érdemes hidegen, a hűtő legalsó polcán tartani.
Vaj, sajtok
Ezeknek nincs szükségük nagyon hidegre, ezért teheted őket a hűtő ajtajába vagy a középső polcokra.
Szószok
A szószokban általában van tartósítószer, a majonézt, ketchupot, salátaönteteket nyugodt szívvel tehetjük a hűtő ajtajába. Ugyanez vonatkozik a savanyúságokra is.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket is olvasd el, ha fontos számodra a minőség!