Ez az olcsó élelmiszer jó lehet a ráncok ellen

A tőkehal rendkívül jó hatásokkal bír, és egy új kutatásból kiderült, hogy még a ráncok elleni harcban is segíthet.

A tőkehal egy kiváló halfajta, mely könnyedén beszerezhető és az ára sincs az egekben, így bárki számára elérhető. Ezen kívül rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik, többek között remek magnézium-, nátrium- és káliumforrás, mely tápanyagok erősítik a szívizmot.

Ez az olcsó élelmiszer jó lehet a ráncok ellen

Ezen kívül a fogyást támogatja, hiszen a tőkehalban egyáltalán nincs szénhidrát, zsír is alig, ellenben tele van fehérjével és kulcsfontosságú nyomelemekkel. És most az is kiderült, hogy a ráncok ellen is hatékony.

Az Oregoni Állami Egyetem kutatói bizonyítékot találtak arra, hogy a csendes-óceáni vékonybajszú tőkehal bőre reaktiválja a kollagénútvonalakat az emberi bőrsejtekben, ami ránctalanító hatású.

A tőkehal pikkelyének kitett emberi bőrsejtek bizonyos szintig újraaktiválták az UV-sugárzás által elnyomott kollagénszintézis útját, megakadályozták az UV-sugárzás által felgyorsított kollagénlebontási útvonal aktiválódását, és további antioxidáns- és gyulladáscsökkentő hatásokat indítottak be a szervezetben – számolt be a kutatásról a ZME Science.

Forrásunk volt.


Még több életmód:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...