Már ez a 7 élelmiszer is luxussá vált a rekorddrágulás miatt

Az élelmiszerek inflációja sajnos tovább robog: a G7 gazdasági szaklap folyamatosan emelkedő értékeket mért az elmúlt hónapban. Jelentésük szerint majdnem 35%-kal fizetünk többet a boltokban, mint tavaly ilyenkor.

Az élelmiszerek inflációja az elmúlt hónapok egyik legnagyobb problémája, amely sajnos továbbra sem mutatja az enyhülés jeleit. A G7 gazdasági szaklap 2020 januárjától kezdve monitorozza az élelmiszerek inflációját, és jelentésük alapján drasztikusan többet fizetünk idén a boltokban, mint tavaly.

A rekorddrágulás miatt már ez a 7 élelmiszer is luxussá vált

„Majdnem 35 százalékkal fizettünk többet az élelmiszerekért, mint tavaly júliusban, és júniusban ez még csak 30 százalék volt a tavaly júniushoz képest” – olvasható a G7 jelentésében.

Az Aldi, Lidl, Penny és Tesco üzletek árait vizsgálva sajnos arra az eredményre jutottak, hogy mindenhol emelkedtek az alapvető élelmiszerek árai.

Az egyes élelmiszerek így viselkedtek (a tavalyi árakhoz képest):

  • kifli: 120% drágulás
  • félbarna kenyér: 107% drágulás
  • spagetti: legalább 100% drágulás
  • trappista sajt: 92% drágulás
  • só: 69% drágulás
  • kefír és tejföl: 50% drágulás
  • liszt: 25% drágulás

Meglepő módon voltak olyan termékek, amelyek ára valamelyest csökkent: az alma, hagyma, sárga- és fehérrépa mind ilyenek például.

A G7 összegzésében az olvasható, hogy amit tavaly 16 324 forintért kaptunk, azt idén 21  930 forintos áron vesszük (a fent említett négy bolt átlagában). Tehát 34,3%-kos emelkedésről van szó.

Forrásunk volt.


Még több hír a nagyvilágból:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...