2 étel, melyről azt hisszük, egészséges, de veszélyes is lehet

Ha szeretnénk, hogy egészségünk minél jobb legyen, akkor érdemes ezeket az élelmiszereket elkerülni vagy csak felelőséggel fogyasszuk.

Sajnos egyre több olyan élelmiszer akad, melyről korábban azt gondoltuk, hogy nagyon egészséges, azonban közel sincsenek olyan jó hatással a testünkre, mint hisszük. Az Agroinform legutóbb összeállításából kiderült, hogy az egyik ilyen élelmiszer a kókuszolaj.

2 étel, melyről azt hisszük, egészséges, de veszélyes is lehet

Miközben dicsérik az egészségügyi előnyeit, a kókuszolaj magas telített zsírtartalmú, ami növelheti az LDL-koleszterin szintjét és potenciálisan a szívproblémák kockázatát is

– mondja Krutika Nanavati dietetikus.

A szakértő hozzátette, hogy sokkal jobb választás lehet a telítetlen zsírokban gazdag olívaolaj, avokadóolaj vagy éppen a repceolaj.

Szintén óvatosan kell bánni az agavé sziruppal, melyet természetes édesítőszerként ajánlják, de magas fruktóztartalma miatt problémát jelenthet. Ez az alapanyag hozzájárulhat a zsírmájbetegség kialakulásához, emellett növelheti a szívproblémák kockázatát. A legjobb, ha mérsékelt mennyiségben juharszirupot, mézet vagy eritritet, steviát használunk.

Forrásunk volt.


Még több életmódtipp:

Címlapról ajánljuk

További cikkek