Sajnos egyre több olyan élelmiszer akad, melyről korábban azt gondoltuk, hogy nagyon egészséges, azonban közel sincsenek olyan jó hatással a testünkre, mint hisszük. Az Agroinform legutóbb összeállításából kiderült, hogy az egyik ilyen élelmiszer a kókuszolaj.
Miközben dicsérik az egészségügyi előnyeit, a kókuszolaj magas telített zsírtartalmú, ami növelheti az LDL-koleszterin szintjét és potenciálisan a szívproblémák kockázatát is
– mondja Krutika Nanavati dietetikus.
A szakértő hozzátette, hogy sokkal jobb választás lehet a telítetlen zsírokban gazdag olívaolaj, avokadóolaj vagy éppen a repceolaj.
Szintén óvatosan kell bánni az agavé sziruppal, melyet természetes édesítőszerként ajánlják, de magas fruktóztartalma miatt problémát jelenthet. Ez az alapanyag hozzájárulhat a zsírmájbetegség kialakulásához, emellett növelheti a szívproblémák kockázatát. A legjobb, ha mérsékelt mennyiségben juharszirupot, mézet vagy eritritet, steviát használunk.
Még több életmódtipp: