Eléggé meglepően néz ki az új őrület, az ÁTLÁTSZÓ SÜTŐTÖKPITE - nézd meg te is!

Láttál már átlátszó ételt, ami NEM zseléből készült? Ez az új őrület: Michelin-csillagos "clear" sütőtökpite a halloweeni időszakra - mit gondolsz?

Itt a halloweeni időszak, és tudjuk, sokatoknak vannak ellenérzései, mert hogy nálunk a Mindenszentek dívik, mi mégis úgy gondoljuk, egyik nem vesz el a másik értékéből, sőt. Az egyik jókedvű, a gyerekek kedvence lehet, tökfaragással, csokival és jelmezekkel, míg a másik a szép és csendes emlékezés ünnepe. És az is tévhit, hogy a halloween amerikai, hiszen nem az...

...mert a halloween tulajdonképpen...

A hiedelem szerint október utolsó napján a legvékonyabb a választóvonal az élők és a holtak világa között. Az eltávozott lelkek ilyenkor útra kelnek, megpróbálnak visszatérni a világba. Már a kelták is védekeztek ez ellen: házaikban eloltották a tüzet, és a tökéletes megtévesztés érdekében szellemnek öltözve parádéztak az utcákon, hogy a Gonoszt elűzzék.

...ősi KELTA ünnep! Az Írországban és Skóciában élő törzsek ezen a napon ünnepelték az újévet, és hódoltak a Napisten és a holtak Ura előtt.

Az egyik jellemző süteménye pedig - jó, ez már inkább Amerikához köthető, tény - a pumpkin pie, azaz a sütőtökpite, ami egy fűszeres, sokszor gyömbéres, diós, fahéjas sütőtökkrémes édesség.

Tőlünk is választhattok receptet:

Diós sütőtökpite

Magyarországon korábban a sütőtököt egyszerűen megsütve fogyasztották, azonban az idő múlásával egyre nagyobb teret hódítottak a különböző sütőtökös receptek. Nagyon finom ...

Gyömbéres sütőtök-pite

Gondoltam a sütőtökszezon kellős közepén megpróbálkozom ezzel a recepttel. Nagyon nagy sikert arattam vele, még az uramnak is ízlett, pedig ő nem is szereti a sütőtököt. Sajnos ...

Most azonban valami egészen új került a Nap alá: azAlineanevezetű,3 Michelin-csillagos chicagói étterem előrukkolt egy különleges eljárással készült ÁTLÁTSZÓ, úgynevezett CLEAR pumpkin pie-jal, lehet ámulni, így néz ki a mini finomság:

A dolog érdekessége, hogy nem zselatinból készül, hanem egy rendhagyó "rotovap" nevezetű géppel. Ez tulajdonképpen desztillálással egy áttetsző folyadékot készít bármilyen alapanyagból, amit választunk - ez jelen esetben a sütőtök. Simon Davies, a vezető séf már szeptemberben beharagozta az Instagramon, de az emberek álla csak október 26-ra, a nemzetközi sütőtöknapra esett le - és alaposan meg is osztotta a netezőket.

Vannak, akik szerint csodás, és azonnal kóstolásra buzdítanak, vannak viszont, akik szerint annyira bizarr és a hagyományostól eltérő, hogy le vele.

Az instavideóért katt a kép közepére!

Ezeket olvastad már?

via metro, fotó

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...