Elég fényvédelmet nyújtanak a sminktermékeid?

Biztosan te is tudod, hogy a sminktermékekben is van fényvédő, de vajon elég ez ahhoz, hogy megóvd a bőröd a nyári Nap sugaraitól?

Most, hogy jön a nyár, fontos megemlíteni a bőr illetve az arcUV-sugarak elleni védelmét. Sokan úgy gondolják, hogy a mindennapokban elég, ha felkenjük az alapozót az arcunkra, és ezzel le is tudtuk a problémát testünknek ezen a területén, hiszen már ezek a termékek is tartalmaznak némi fényvédőt. De tényleg elég védelmet nyújt mondjuk egy alapozó a Nap ellen?

Miben van fényvédő?

Mint azt említettük, az manapság már szinte természetes, hogy az alapozók 10-15 SPF értékű fényvédőt is tartalmaznak. Azonban azt már kevesen tudják, hogy néhány pirosítóban, arcárnyékolóban, szemhéjpúderben és rúzsban is vannak UV-sugárzás elleni komponensek.

Elég vagy kevés?

Kizárólag rájuk bízni az arcunk fényvédelmét viszontnem éppen felelősségteljes döntés. Ahhoz, hogy rendes védelmet nyújtsanak,2 mg/cm2-nyi készítményt kellene felvinnünk, amitől úgy néznénk ki, mint egy szobor. A többi termék pedig, mint például a pirosító vagy a szemhéjpúder, szintén nem nyújt elég védelmet, mivel csak kisebb, specifikus területeken használjuk őket.

Arról nem is beszélve, hogy a sminkeknél amúgy is csak UVB fényvédelemről beszélhetünk, UVA-ról nem, vagy csak részlegesen.

Hogy mi a megoldás?

Mindenképpen azt ajánljuk, hogy vedd rá magad, válaszd ki a megfelelő faktorszámú, arcra való fényvédő krémet, és kend fel sminkelés előtt, mert csak így lehetsz teljes biztonságban mind a Nap káros sugarait, mind a ráncokat illetően.

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...