Ha az Ikeában vásárolunk, akkor nagy valószínűséggel az étterembe is betérünk néhány darab húsgolyóra.. A svéd bútoráruház már gondol a húsgolyómentes jövőre is, vagy legalábbis azokra az időkre, amikor korlátozott számban lesz elérhető a hús, és másfajta fehérjeforrásokhoz kell fordulnunk. A koppenhágai Space 10 laborban már tesztelik azokat az ételeket, amelyek rovarokat, algát, vagy esetleg hidroponikus rendszerben (táptalaj helyet tápfolyadékban) termesztett salátát tartalmaznak. Íme a hamburger, ami rovarokból készült húspogácsát tartalmaz.
A tesztelt ételeknél fontos szempont, hogy ne csak egészségesek legyenek, és fenntarthatóak, hanem finomak is. Így néz ki a jövő húsgolyója rovarokból:
Nem kell aggódnia azoknak, akiknek visszataszítóak ezek az ételek, mert egyelőre nem lesznek kaphatóak az IKEA-ban, csak kísérleteznek az ételekkel. Nemrégiben több fogást is bemutattak a laborban, aminek része volt a már fent említett két étel, és ez a spirulina algával készített hot dog is:
{SZAVAZAS}
Ezeket olvastad már?
Történelmi újdonság a Mekitől - megkóstolnátok?
A gyorséttermek közül a világon elsőként kezdtek el árulni egy különleges hamburgert.
Fenes GábrielKészíts igazi IKEA-húsgolyót otthon!
A fogyasztói társadalom akkor tette be a lábát Magyarországra, mikor a legsebezhetőbb voltam. Évekig a kaja miatt jártam egy bizonyos bútorboltba - aztán szereztem receptet!
Dacota15 gyorséttermi fogás, amibe külföldön belefuthatsz, de itthon sajnos (még)...
Nézzük, mik azok a gyorsételek, amelyek országonként eltérőek a különféle gyorsétterem-láncok kínálatában! 15-öt mutatunk.
Brecz Juditvia Daily Meal