Elég durva kajákat tesztel az IKEA

Azért kíváncsiak lennénk, hogy a magyar fogyasztóközönség mit szólna ezekhez az ételekhez...

Ha az Ikeában vásárolunk, akkor nagy valószínűséggel az étterembe is betérünk néhány darab húsgolyóra.. A svéd bútoráruház már gondol a húsgolyómentes jövőre is, vagy legalábbis azokra az időkre, amikor korlátozott számban lesz elérhető a hús, és másfajta fehérjeforrásokhoz kell fordulnunk. A koppenhágai Space 10 laborban már tesztelik azokat az ételeket, amelyek rovarokat, algát, vagy esetleg hidroponikus rendszerben (táptalaj helyet tápfolyadékban) termesztett salátát tartalmaznak. Íme a hamburger, ami rovarokból készült húspogácsát tartalmaz.

A tesztelt ételeknél fontos szempont, hogy ne csak egészségesek legyenek, és fenntarthatóak, hanem finomak is. Így néz ki a jövő húsgolyója rovarokból:

Nem kell aggódnia azoknak, akiknek visszataszítóak ezek az ételek, mert egyelőre nem lesznek kaphatóak az IKEA-ban, csak kísérleteznek az ételekkel. Nemrégiben több fogást is bemutattak a laborban, aminek része volt a már fent említett két étel, és ez a spirulina algával készített hot dog is:

{SZAVAZAS}

Ezeket olvastad már?

via Daily Meal

Címlapról ajánljuk

További cikkek