Elég durva kajákat tesztel az IKEA

Azért kíváncsiak lennénk, hogy a magyar fogyasztóközönség mit szólna ezekhez az ételekhez...

Ha az Ikeában vásárolunk, akkor nagy valószínűséggel az étterembe is betérünk néhány darab húsgolyóra.. A svéd bútoráruház már gondol a húsgolyómentes jövőre is, vagy legalábbis azokra az időkre, amikor korlátozott számban lesz elérhető a hús, és másfajta fehérjeforrásokhoz kell fordulnunk. A koppenhágai Space 10 laborban már tesztelik azokat az ételeket, amelyek rovarokat, algát, vagy esetleg hidroponikus rendszerben (táptalaj helyet tápfolyadékban) termesztett salátát tartalmaznak. Íme a hamburger, ami rovarokból készült húspogácsát tartalmaz.

A tesztelt ételeknél fontos szempont, hogy ne csak egészségesek legyenek, és fenntarthatóak, hanem finomak is. Így néz ki a jövő húsgolyója rovarokból:

Nem kell aggódnia azoknak, akiknek visszataszítóak ezek az ételek, mert egyelőre nem lesznek kaphatóak az IKEA-ban, csak kísérleteznek az ételekkel. Nemrégiben több fogást is bemutattak a laborban, aminek része volt a már fent említett két étel, és ez a spirulina algával készített hot dog is:

{SZAVAZAS}

Ezeket olvastad már?

via Daily Meal

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...