Eke Angéla: "A gyerekkoromat állatok között, a kertben töltöttem, ásva és kapálva" - Itt az EgySztárÉtel új epizódja!

Eke Angéla színésznő játszott már többek között a Madách Színház, a Vígszínház és a Trafó színpadán is, de most a Nosalty konyhájában alakított nagyot.

Ritkán lehet az ember teljesen közvetlen egy közszereplővel. Legutóbbi vendégünk, Eke Angéla színésznő viszont a legnagyobb természetességgel beszélget, kérdez, és már a forgatás előtti SMS-váltásaink során is látszik, jó buli lesz a közös munka. Igazi előadóművész, aki pörög. Nemrégiben például Én, Iphigénia címen első szóló előadásával is bemutatkozott, de látszik, hogy a konyhában is olyan magabiztosan mozog, mint a színpadon. Alig lehet utolérni, a legnagyobb természetességgel válogat a tányérok között, méri ki a hozzávalókat, majd egy olyan ételt tálal – kis segítséggel – , amitől leesik az állunk.

Konyhánkat ez alkalommal Eke Angéla vette birtokba az EgySztárÉtel legújabb epizódjában. A Junior Prima díjas színésznő olyan vega kaját dobott össze, amitől még a húsevőknek is leesik majd az álla.

Eke Angéla receptjét itt találod!

Mi volt az első étel, amit el tudtál készíteni?

Szerintem valami olyan "nehezebb" étellel kezdtem, mint a paprikás krumpli. Mikor kicsi voltam, az volt a legmisztikusabb az egész konyhában, hogy hogy lesz mondjuk egy főzeléknek olyan az állaga, amilyen, vagy az alapanyagokból hogyan lesz egyszer csak pörkölt. Ezt a varázslatot sosem értettem.

Eke Angéla magabiztosan mozog a konyhában, egyetlen hibája, hogy nem tud keveset főzni

Akkor te tipikusan az voltál, aki ott állt a konyhában az anyukája mellett?

Igen, és kérdeztem, hogy: "Ez mi, anya?" "Az mi, anya?" "Ezt most miért raktad bele?" Emlékszem, hogy mindig olyan újabb praktikákra tanított meg, mint például, hogy a tojásfehérjét egy csipet sóval tudod jól felverni.

Vidékről származol, és mesélted egy interjúdban, hogy hat évesen már tudtál kacsát bontani. Vajon azért tudsz jól főzni, mert nem a nagyvárosban nőttél fel?

Nem biztos, hogy a lakóhelynek van ehhez köze, bár tény, hogy a gyerekkoromat kertben, állatok között, a konyhakertben töltöttem ásva és kapálva, ezáltal egyértelműbben ivódik az emberbe az alapanyagok ismerete és a konyhaművészet szeretete. Nem biztos, hogy a lakóhelynek van ehhez köze, bár tény, hogy a gyerekkoromat kertben, állatok között, a konyhakertben töltöttem ásva és kapálva, ezáltal egyértelműbben ivódik az emberbe az alapanyagok ismerete és a konyhaművészet szeretete, hogy az emberben mi rakódik le. Én azt láttam, hogy anyu nagyon praktikusan, ösztönösen főz, ezért ezt lestem el tőle. Ezzel az is együtt járt, hogy én nem vagyok túl pontos, sokkal inkább érzésre csinálok mindent a konyhában.

Kecskesajt steak lilakáposztás toszkán lángoskákkal és narancs mártással Eke Angélától

Mi számodra a legnehezebb feladat a konyhában?

Egészen mostanáig sosem álltam neki a piskótáknak.

Akkor a süti a gyenge pont?

Igen... Általában a gyúrással gyűlik meg a bajom, hogy jól csinálom-e, jó-e a tészta. Amúgy általában túl szoktam lisztezni. A sütés a gasztronómiának az a része az, amit még tanulnom kell.

Ha egy filmcímmel kéne jellemezned a konyhai tevékenységedet, mi lenne az?

Elemi ösztön! (nevet)

Ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...