Eke Angéla: "A gyerekkoromat állatok között, a kertben töltöttem, ásva és kapálva" - Itt az EgySztárÉtel új epizódja!

Eke Angéla színésznő játszott már többek között a Madách Színház, a Vígszínház és a Trafó színpadán is, de most a Nosalty konyhájában alakított nagyot.

Ritkán lehet az ember teljesen közvetlen egy közszereplővel. Legutóbbi vendégünk, Eke Angéla színésznő viszont a legnagyobb természetességgel beszélget, kérdez, és már a forgatás előtti SMS-váltásaink során is látszik, jó buli lesz a közös munka. Igazi előadóművész, aki pörög. Nemrégiben például Én, Iphigénia címen első szóló előadásával is bemutatkozott, de látszik, hogy a konyhában is olyan magabiztosan mozog, mint a színpadon. Alig lehet utolérni, a legnagyobb természetességgel válogat a tányérok között, méri ki a hozzávalókat, majd egy olyan ételt tálal – kis segítséggel – , amitől leesik az állunk.

Konyhánkat ez alkalommal Eke Angéla vette birtokba az EgySztárÉtel legújabb epizódjában. A Junior Prima díjas színésznő olyan vega kaját dobott össze, amitől még a húsevőknek is leesik majd az álla.

Eke Angéla receptjét itt találod!

Mi volt az első étel, amit el tudtál készíteni?

Szerintem valami olyan "nehezebb" étellel kezdtem, mint a paprikás krumpli. Mikor kicsi voltam, az volt a legmisztikusabb az egész konyhában, hogy hogy lesz mondjuk egy főzeléknek olyan az állaga, amilyen, vagy az alapanyagokból hogyan lesz egyszer csak pörkölt. Ezt a varázslatot sosem értettem.

Eke Angéla magabiztosan mozog a konyhában, egyetlen hibája, hogy nem tud keveset főzni

Akkor te tipikusan az voltál, aki ott állt a konyhában az anyukája mellett?

Igen, és kérdeztem, hogy: "Ez mi, anya?" "Az mi, anya?" "Ezt most miért raktad bele?" Emlékszem, hogy mindig olyan újabb praktikákra tanított meg, mint például, hogy a tojásfehérjét egy csipet sóval tudod jól felverni.

Vidékről származol, és mesélted egy interjúdban, hogy hat évesen már tudtál kacsát bontani. Vajon azért tudsz jól főzni, mert nem a nagyvárosban nőttél fel?

Nem biztos, hogy a lakóhelynek van ehhez köze, bár tény, hogy a gyerekkoromat kertben, állatok között, a konyhakertben töltöttem ásva és kapálva, ezáltal egyértelműbben ivódik az emberbe az alapanyagok ismerete és a konyhaművészet szeretete. Nem biztos, hogy a lakóhelynek van ehhez köze, bár tény, hogy a gyerekkoromat kertben, állatok között, a konyhakertben töltöttem ásva és kapálva, ezáltal egyértelműbben ivódik az emberbe az alapanyagok ismerete és a konyhaművészet szeretete, hogy az emberben mi rakódik le. Én azt láttam, hogy anyu nagyon praktikusan, ösztönösen főz, ezért ezt lestem el tőle. Ezzel az is együtt járt, hogy én nem vagyok túl pontos, sokkal inkább érzésre csinálok mindent a konyhában.

Kecskesajt steak lilakáposztás toszkán lángoskákkal és narancs mártással Eke Angélától

Mi számodra a legnehezebb feladat a konyhában?

Egészen mostanáig sosem álltam neki a piskótáknak.

Akkor a süti a gyenge pont?

Igen... Általában a gyúrással gyűlik meg a bajom, hogy jól csinálom-e, jó-e a tészta. Amúgy általában túl szoktam lisztezni. A sütés a gasztronómiának az a része az, amit még tanulnom kell.

Ha egy filmcímmel kéne jellemezned a konyhai tevékenységedet, mi lenne az?

Elemi ösztön! (nevet)

Ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...