Ugyanúgy, ahogy a szakácsnak is kell a pihenés, annak költeményei, az ételek is tudnak profitálni néhány csendes, hűtőben eltöltött órából. Ilyenkor az ízek összeérnek, az állagok tökéletesednek, és ami finom volt, egyszerűen lehengerlő lesz, mire másnap kivesszük a hűtőből. Külön igaz ez a szabály az alábbi fogásokra: nekik mindig adjunk elég időt a pihenésre.
Nézd meg a pihentetést igénylő fogásokat, kattints a receptekért a galériára!
6 étel, aminek mindenképpen jót tesz egy éjszakás pihentetés
Majonézes saláták
Az egy dolog, hogy a salátánk alapanyagait és a majonézes öntetet tökéletesen beízesítjük, és ezek külön-külön finomak, de találkozásuk után időre lesz szükségük ahhoz, hogy megérjenek a fogyasztásra. Minden majonézest pihentessünk a hűtőben egy éjszakára és csak így tálaljuk.
Bableves
Mindegy, hogy húsokkal vagy vegetáriánus módra készítjük, a bablevesben lévő ízeknek is időt kell adnunk, hogy megismerjék egymást. Ha szeretjük azon melegében, persze, minden szín alatt merjünk egy tállal belőle, de figyeljük meg, milyen isteni lesz másnap, a hűtőből elővéve és újramelegítve. Sűrűbb állag és füstösebb íz (ha van benne ilyen hústermék) jellemzi majd, ettől lesz olyan nagyszerű.
Zsírban sült húsok
Van egy sor húsétel, amit zsírban sütünk (gyakran a sajátjában) és ugyan omlós állagukat forrón is élvezhetjük, hidegsültként is tálalhatjuk őket. Az oldalas például ilyen, de a sertésszűz vagy a kacsacomb is boldogan eltölt egy éjszakát a zsírpaplan alatt. Zsírjukat kenjük kenyérre, szeljük rá a húst, fogyasszuk savanyúsággal, isteni lesz!
Paradicsomos káposzta
Önmagában nem egy nagy eresztés a menzák klasszikus főzeléke, még akkor is kell még mellé valami feltét vagy kiegészítés, ha tényleg nagyon eltaláljuk a receptet. Azonban, ha hagyjuk pihenni, és csak másnap kanalazzuk be, nagy meglepetésben lesz részünk: mély, gazdag paradicsomos íz és sűrű állag vár majd minket a tányéron.
Lecsó
Ugyanígy a lecsó: a paradicsom és paprika nyárias házasításából születő ragut másnap is tunkolhatjuk, akár hidegen, akár felmelegítve. Ha szalonna, kolbász is van benne, még nagyobb lesz az éjszakai átalakulás, ugyanis a füstös, paprikás húsáruk íze teljesen átjárja majd a szaftot.
Néhány pihentetést igénylő recept, amire szánj kis időt:
Meatloaf, az amerikai egyben sült fasírt
Ami nekünk a fasírt, az az amerikaiaknak a meatloaf, amit vagdaltnak vagy húskenyérnek szoktak fordítani. Az egyben sült fasírt ugyanakkor sokkal találóbb és gusztusosabb kifejezés, és ha ...
Klasszikus paradicsomos káposzta
A paradicsomos káposzta egy igazi menzás klasszikus, ám ha felül akarjuk írni a régi (és nem biztos, hogy pozitív) élményeket, készítsük el otthon a klasszikus receptúrát ...
Medvehagymás zsírban sült hús
Korábban már bemutattam nektek, hogy a medvehagymából milyen isteni mangalicazsíros kencét lehet készíteni, ami nemcsak friss kenyéren, de húsok sütésekor is bátran felhasználható. ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További (remélhetőleg) hasznos konyhai tippek: