6 étel, aminek mindenképpen jót tesz egy éjszakás pihentetés

Vannak gyors fogások és hosszadalmasan készülő ételek – és akkor vannak azok a receptek, amelyek ugyan kevés idő alatt megvannak, azonban ezerszer finomabbak lesznek, ha adunk nekik lehetőséget a pihenésre. Nézzük a listát!

Ugyanúgy, ahogy a szakácsnak is kell a pihenés, annak költeményei, az ételek is tudnak profitálni néhány csendes, hűtőben eltöltött órából. Ilyenkor az ízek összeérnek, az állagok tökéletesednek, és ami finom volt, egyszerűen lehengerlő lesz, mire másnap kivesszük a hűtőből. Külön igaz ez a szabály az alábbi fogásokra: nekik mindig adjunk elég időt a pihenésre.

Nézd meg a pihentetést igénylő fogásokat, kattints a receptekért a galériára!

Néhány pihentetést igénylő recept, amire szánj kis időt:

Meatloaf, az amerikai egyben sült fasírt

Ami nekünk a fasírt, az az amerikaiaknak a meatloaf, amit vagdaltnak vagy húskenyérnek szoktak fordítani. Az egyben sült fasírt ugyanakkor sokkal találóbb és gusztusosabb kifejezés, és ha ...

Medvehagymás zsírban sült hús

Korábban már bemutattam nektek, hogy a medvehagymából milyen isteni mangalicazsíros kencét lehet készíteni, ami nemcsak friss kenyéren, de húsok sütésekor is bátran felhasználható. ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További (remélhetőleg) hasznos konyhai tippek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...