Einstein, Mozart, Gandhi: ezeket ették reggelire a történelem legsikeresebb emberei

Wolfgang Amadeus Mozart kappan kakassal indította a napot, Albert Einstein tojással és gombával, Thomas Edison pedig az almás gombóc rabja volt. Reggelijükben volt a titkuk?

A történelem legsikeresebb emberei betartották az aranyszabályt: úgy reggeliztek, mint a királyok, és gazdagon terített asztallal indították a napot.

Thomas Edison

Edison kedvenc reggelijét New Yorknak köszönheti. Mivel épp anyagi gondokkal küzdött, a meggyötört és éhes Edisonnak nagyon meg kellett néznie, mire költi a kevéske pénzét. Egy belvárosi étteremben egy alkalommal forró almás gombócot evett kávéval, és annyira ízlett neki, hogy onnantól kezdve ez lett a kedvenc étele.

Winston Churchill

Churchill reggeliző asztala nem az egyszerű és puritán ételekről volt híres. A reggelit mindig 2 tálcán kérte felszolgálni: az egyiken pirítós, lekvár, vaj, kávé, tej, buggyantott tojás és hideg csirkehús vagy más húsféleségsorakozott, a másikon grapefruit, cukor, frissen facsart narancslé és whiskey-szóda kapott helyet. Végül, a reggelit egy szivarral koronázta meg.

Buggyantott tojás meurette-módra

Mit mondhatnék...egy tányér Franciaország. Lehet, hogy sokan azt gondolják, túl sok macera ez egy buggyantott tojásért, de nem az! Egy dolog van vele, tényleg házi alaplével kell dolgozni, ...

Victor Hugo

Abban az időszakban, amíg a Csatorna-szigetek második legnagyobb szigetén, Gurensey-n töltötte száműzetését, az író papírra vetette világhírű regényét, a Nyomorultakat. Akkoriban szigorú napirend szerint élt, napkeltekor ébredt, és minden reggel 2 nyers tojást, valamint hideg kávét ivott, mielőtt nekilátott volna a munkának.

Claude Monet

A festő nagyra becsülte a szép és finom dolgokat, ami nem csak a festészetében mutatkozott meg. Monet mindig a szezonnak megfelelő zöldségeket evett, és saját maga termesztette őket, étkezési szokásairól pedig naplót is vezetett. Mielőtt nekilátott a festésnek, rendszerint kolbászt, pirítóst, lekvárt és fűszeres omlettet evett reggelire, amit teával öblített le.

Albert Einstein

A történelem egyik legragyogóbb elméje imádta a tojást. Einstein életrajzi könyvében a házvezetőnője, Herta Waldow visszaemlékezései szerint a professzor minden reggel legalább két tükörtojást evett. A tojás mellett a gombát és a mézet is szerette: előbbiből néha napi háromszor is evett, a mézet pedig szó szerint nagykanállal fogyasztotta - vagy legalábbis nagy mennyiségben.

Mahatma Gandhi

Ugyan Gandhi a hosszan tartó böjtjeiről volt ismert, mielőtt komolyabban elkezdett volna foglalkozni az önmegtartóztatás ezen formájával, a londoni évei alatt a kiegyensúlyozott étrendet részesítette előnyben. Persze, már akkor is az egyszerűség jegyében indította a napját: zabkása, kecsketej és kakaó került a reggelizőasztalra.

Zabkása fahéjas ringlóval

Ez a finomság kiváló reggelire vagy akár uzsonnára. Nagyon gyorsan elkészíthető, és rengeteg rostot tartalmaz, ami kiváló az emésztés szempontjából. Akik diétáznak, ők a cukrot ...

Wolfgang Amadeus Mozart

Mozart húst hússal evett: kedvenc ételei közé tartozott a tokhal, a sertésborda és a sörös marhapörkölt. A hús természetesen a reggelijéből sem maradhatott ki, és egy, a feleségének írt leveléből az is kiderül, hogy a kappan kakas húsáért is rajongott, ami akkoriban igazi ínyencségnek számított.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: wikipedia.org

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...