A történelem legsikeresebb emberei betartották az aranyszabályt: úgy reggeliztek, mint a királyok, és gazdagon terített asztallal indították a napot.
Thomas Edison
Edison kedvenc reggelijét New Yorknak köszönheti. Mivel épp anyagi gondokkal küzdött, a meggyötört és éhes Edisonnak nagyon meg kellett néznie, mire költi a kevéske pénzét. Egy belvárosi étteremben egy alkalommal forró almás gombócot evett kávéval, és annyira ízlett neki, hogy onnantól kezdve ez lett a kedvenc étele.
Winston Churchill
Churchill reggeliző asztala nem az egyszerű és puritán ételekről volt híres. A reggelit mindig 2 tálcán kérte felszolgálni: az egyiken pirítós, lekvár, vaj, kávé, tej, buggyantott tojás és hideg csirkehús vagy más húsféleségsorakozott, a másikon grapefruit, cukor, frissen facsart narancslé és whiskey-szóda kapott helyet. Végül, a reggelit egy szivarral koronázta meg.
Victor Hugo
Abban az időszakban, amíg a Csatorna-szigetek második legnagyobb szigetén, Gurensey-n töltötte száműzetését, az író papírra vetette világhírű regényét, a Nyomorultakat. Akkoriban szigorú napirend szerint élt, napkeltekor ébredt, és minden reggel 2 nyers tojást, valamint hideg kávét ivott, mielőtt nekilátott volna a munkának.
Claude Monet
A festő nagyra becsülte a szép és finom dolgokat, ami nem csak a festészetében mutatkozott meg. Monet mindig a szezonnak megfelelő zöldségeket evett, és saját maga termesztette őket, étkezési szokásairól pedig naplót is vezetett. Mielőtt nekilátott a festésnek, rendszerint kolbászt, pirítóst, lekvárt és fűszeres omlettet evett reggelire, amit teával öblített le.
Albert Einstein
A történelem egyik legragyogóbb elméje imádta a tojást. Einstein életrajzi könyvében a házvezetőnője, Herta Waldow visszaemlékezései szerint a professzor minden reggel legalább két tükörtojást evett. A tojás mellett a gombát és a mézet is szerette: előbbiből néha napi háromszor is evett, a mézet pedig szó szerint nagykanállal fogyasztotta - vagy legalábbis nagy mennyiségben.
Mahatma Gandhi
Ugyan Gandhi a hosszan tartó böjtjeiről volt ismert, mielőtt komolyabban elkezdett volna foglalkozni az önmegtartóztatás ezen formájával, a londoni évei alatt a kiegyensúlyozott étrendet részesítette előnyben. Persze, már akkor is az egyszerűség jegyében indította a napját: zabkása, kecsketej és kakaó került a reggelizőasztalra.
Wolfgang Amadeus Mozart
Mozart húst hússal evett: kedvenc ételei közé tartozott a tokhal, a sertésborda és a sörös marhapörkölt. A hús természetesen a reggelijéből sem maradhatott ki, és egy, a feleségének írt leveléből az is kiderül, hogy a kappan kakas húsáért is rajongott, ami akkoriban igazi ínyencségnek számított.
Ezeket olvastad már?
Sztárok, akik minden nap ugyanazt eszik - Ben Affleck, Mariah...
Van, aki minden egyes nap lazacot eszik, más tojás nélkül nem tudna létezni, és az egyik színész az egyik legnagyobb fánkrajongó az egész világon.
Petrás GabriellaHírességek furcsa étkezési szokásai - Így evett Marylin Monroe, Elvis...
Hollywoodi sztárok, korszakalkotó, történelmet író emberek, akiknek nemcsak a személyisége, hanem az étkezési szokásai is különlegesek voltak. Így ettek a hírességek!
Petrás GabriellaKatalin hercegné, Cristiano Ronaldo és Ferenc pápa - ez a...
Szalámi, sajt, gomba, tonhal, paradicsom - mit szólnál, ha a szokásos feltétek helyett ismert emberek arcképe köszönne vissza a pizzádról? Lenne szíved megenni?
Petrás GabriellaValójában ki dobta el az első paradicsomot 74 éve?
A spanyolok paradicsomdobálásról híres fesztiváljáról már hallottunk, de honnan ered? Miért vágják egymáshoz a paradicsomot, ahelyett, hogy megennék?
Petrás GabriellaCímlapkép: wikipedia.org