Ehető térképek

Turistaként gyakran jellegzetes ételei alapján fedezünk fel egy-egy helyet, országot. Egy amerikai művészpáros erre rávilágítva most térképeket rakott ki különféle ételekből.

Nemrégiben egy reklámügynökség több nemzet zászlaját, köztük hazánkét is elkészítette az adott országra jellemző hagyományos ételekből. A kajaművészetéről híres Harry Hargreaves és Caitlin Levin páros ez alkalommal néhány ország és kontinens térképével csinálta ugyanezt. Hargreaves egyébként korábban hírhedt halálraítéltek utolsó vacsoráit dolgozta föl fotóin.

A mostani térképek a szerzők bevallása szerint az ételek megismerését elősegítő tulajdonságait hivatottak kidomborítani. Szerintük ugyanis az emberek sokszor ezeken keresztül fedeznek/térképeznek fel egy-egy helyet.

Az Egyesült Államokat különböző búza- és kukoricafajtákból rakták össze, utalva a kontinensnyi ország hatalmas gabonatermelésére és -fogyasztására:

Kína esetében mi más lehetne a felhasznált anyag, mint a rizs, és az abból készülő különféle tészták:

Afrika a banánból és más trópusi növények leveleiből áll össze:

A térképek hűen visszaadják egy-egy terület politikai alegységeinek beosztását is, ahogy az Afrika országai és az USA államai esetén is jól látszik - az ételkompozíciók ezért akár vaktérképként is szolgálhatnak az iskolákban. Mennyivel könnyebb lenne így megismerni a világ országait!

További térképeket ide kattintva találsz!

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...