7 ehető húsvéti koszorú, ami megbabonáz mindenkit

Drága díszek helyett csinosítsd az asztalodat egy meseszép húsvéti ételkoszorúval, ami nemcsak jól mutat, de finom is.

A húsvéti asztali dekoráció leginkább festett tojásokból, virágokból és porcelán nyuszikból áll, azonban nekünk van egy sokkal jobb ötletünk: az ehető ételkoszorú! Garantáltan a család apraja-nagyja imádni fogja majd a kreatív ötletet!

Az alap

A kalács elengedhetetlen tartozéka a húsvétnak. Ezúttal fond koszorúba, és úgy süsd meg! Díszítésként tegyél rá néhány festett tojást, majd tedd az asztal közepére.

Húsvéti fonott kalács Timitől

Húsvét közeledtével elfogott a vágy, hogy valami különlegességet készítsek a locsolóinknak. Manapság már elég ritka, hogy a fiúk nekiindulnak húsvét hétfőn, és elmennek ...

Húsvéti trikolor kalács

Egy-két apró csavarral feldobhatjuk húsvéti sós kalácsreceptünket. Hoztunk egy receptet, ami nem csak mutatós és szép lesz az asztalon, de tökéletesen passzol a sonka-tojás vacsorához.

Különleges édesség

A babka klasszikus húsvéti édesség, amit akár koszorúformában is elkészíthetsz, hogy ne csak ízletes, de látványos eleme is legyen a húsvéti menünek.

Tavaszi sós babka

A tavasz beköszöntével bemutatunk nektek egy impozáns kalácsféleséget, a babkát. Ráadásul rögtön csavarunk egyet a dolgon, ugyanis sósan készítettük el, dióval, spenóttal és feta ...

Pesztós babka

A pesztó és a babka az elmúlt pár év két legtrendibb receptje lett, melyeket szinte mindannyian kipróbáltunk már. Most egy receptben ötvöztük ezt a két kedvencet, hiszen a babka nem csak ...

Nutellás babka

Pofonegyszerű, gyors, nagyon mutatós, és döbbenetesen nutellás. Igazi bűnös falat, de húsvétra tökéletes - meg azon kívül is!

Levelesből

Dobj össze egy medvehagymás-baconös leveles finomságot. A színei miatt abszolút illik majd a húsvéti asztalra, arról nem is beszélve, hogy szuper finom csipegetnivaló.

Medvehagymás-baconös falatok

Ha gyorsan össze akarsz pattintani egy kis sós nasit home office közben, mindenképpen próbáld ki ezt az isteni finom medvehagymás-baconös leveles tésztát. Olyan illat árasztja majd ...

A kerek sütemény

Ha nem szeretnél sokat pepecselni, de mégis virítanál egy sütivel, akkor készíts egy mennyei kuglófot. Ha teszel a közepére néhány szalmaszálat és tojást, akkor csodás asztaldísz is lesz egyben.

A húsos gyönyör

A stefánia szeletet is könnyedén elkészítheted körformában. Nem igényel annyival több munkát, mint a hagyományos, ezért időben sem vesz el sokkal többet, azonban jóval mutatósabb.

Elronthatatlan Stefánia vagdalt

Stefánia vagdalt, más néven egybefasírt. Különös ismertetőjele, hogy a közepén főtt tojásokat szokás elrejteni. Ezen kívül pedig ahány ház, annyi szokás - egyéni ízlés függő, ...

Répatorta másképp

Két lehetőséged is van: az egyik, hogy kuglófformában készíted el ezúttal a tésztát, és csak egy fehér mázas öntetet teszel rá, a másik, hogy a klasszikus módon csinálod a répatortát, majd, amikor készen vagy, egy kisebb tortaformával kivágod a közepét, hogy koszorúszerű legyen.

Répatorta

Nem csak nyuszikáknak. Finom, puha piskóta. Fiúkkal érdemes csak fogyasztás után közölni az összetevőket :).

Legegyszerűbb répatorta

A répatorta egy igazán egyszerű kevert sütemény, ami a répától szaftos. Önmagában fantasztikusan finom, de kínálhatjuk mascarponekrémmel, baracklekvárral vagy porcukorral.

Szuper könnyű vegán répatorta

Ez vegán répatorta gyors, olcsó és egyszerű. Diákcsemege helyett, gyakorlatilag bármilyen magféle tökéletesen passzol. Olívaolaj helyett sima olaj, kókuszzsír vagy margarin is megfelel. ...

Hagyományos húsvéti koszorúk

Természetesen készíthetsz teljesen hagyományos húsvéti koszorúkat is. Hoztunk is néhány változatot, amivel elvarázsolhatod a család ízlelőbimbóit:

Mandulás-mákos koszorú

Mákosat bármikor! A mandulalapocskák meg már apróra törtek a zacskó alján maguktól. Viszont ha cukrozott mákunk van otthon, akkor hagyjuk el a töltelékből a cukrot. Kávéhoz, teához ...


Még több húsvéti finomság:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...