A húsvéti asztali dekoráció leginkább festett tojásokból, virágokból és porcelán nyuszikból áll, azonban nekünk van egy sokkal jobb ötletünk: az ehető ételkoszorú! Garantáltan a család apraja-nagyja imádni fogja majd a kreatív ötletet!
Az alap
A kalács elengedhetetlen tartozéka a húsvétnak. Ezúttal fond koszorúba, és úgy süsd meg! Díszítésként tegyél rá néhány festett tojást, majd tedd az asztal közepére.
Különleges édesség
A babka klasszikus húsvéti édesség, amit akár koszorúformában is elkészíthetsz, hogy ne csak ízletes, de látványos eleme is legyen a húsvéti menünek.
Levelesből
Dobj össze egy medvehagymás-baconös leveles finomságot. A színei miatt abszolút illik majd a húsvéti asztalra, arról nem is beszélve, hogy szuper finom csipegetnivaló.
A kerek sütemény
Ha nem szeretnél sokat pepecselni, de mégis virítanál egy sütivel, akkor készíts egy mennyei kuglófot. Ha teszel a közepére néhány szalmaszálat és tojást, akkor csodás asztaldísz is lesz egyben.
A húsos gyönyör
A stefánia szeletet is könnyedén elkészítheted körformában. Nem igényel annyival több munkát, mint a hagyományos, ezért időben sem vesz el sokkal többet, azonban jóval mutatósabb.
Répatorta másképp
Két lehetőséged is van: az egyik, hogy kuglófformában készíted el ezúttal a tésztát, és csak egy fehér mázas öntetet teszel rá, a másik, hogy a klasszikus módon csinálod a répatortát, majd, amikor készen vagy, egy kisebb tortaformával kivágod a közepét, hogy koszorúszerű legyen.
Hagyományos húsvéti koszorúk
Természetesen készíthetsz teljesen hagyományos húsvéti koszorúkat is. Hoztunk is néhány változatot, amivel elvarázsolhatod a család ízlelőbimbóit:
Még több húsvéti finomság: