Új színfolt a budapesti bárok palettáján: megnyílt a Minute Lounge & Bar.
Üde színfoltként nyitotta meg kapuit a napokban a VI. kerületben a Minute Lounge & Bar, amely hiánypótló helyszínként hozza vissza a klasszikus Andrássy úti miliő elegáns, de mégis barátságos hangulatát. A széleskörű spirit választék és a signature koktélok mellett itt a vendégeké a főszerep, akik személyre szabott italt is kérhetnek a bár csapatának tagjaitól.
A helyszínen természetesen a finom snack falatok sem maradhatnak el, de aki igazán különlegesre vágyik, annak a fővárosban egyedülálló elzászi tarte flambée variációkat ajánlják.
Ahogyan az elmúlt években felpezsdült a magyar gasztronómiai élet, úgy lettek nyitottabbak a vendégek a minőségi italokra is hazánkban. A klasszikus koktélokat kínáló itallap már a múlté, hiszen a koktélkészítés is szintet lépett itthon. Ebben a környezetben nyitotta meg kapuit Budapest legújabb bárja, a Minute Lounge & Bar, amely több, mint 180 spirittel, elegáns, letisztult stílussal és tradicionális, de mégis modern környezettel várja vendégeit.
A műemlékvédelem alatt álló egykori Schossberger-palota, többek között moziként, autószalonként és nyugdíjintézetként is funkcionált az elmúlt több, mint 100 évben. Azonban eljött az ideje annak, hogy visszakapja eredeti fényét. Ennek első lépése volt, hogy 2016 márciusában megnyitotta kapuit az épületben a Hotel Moments Budapest, valamint a kreatív magyar konyha fogásait kínáló Bistro Fine.
A Continental Grouphoz tartozó négycsillagos szálloda és bisztró felújítása során megőrizték a 19. század végi építészeti stílusjegyeket, amit egy finoman elegáns, art deco dizájnnal párosítottak. Most a ház eddig üzletként használt utcafronti részét igazították a hotel megjelenéséhez. Így jött létre az elmúlt hónapok munkájának köszönhetően az a kifinomult és egyben nagyvilági enteriőr, amely a Minute Lounge & Bar hangulatát tükrözi.
A bár spirit választéka minden igényt kielégít: a nemzetközi trendeket tükröző prémium alkoholok mellett a legkiválóbb hazai minőségi tételekből is válogathatnak a vendégek. A kevert italokat minimalista design, valamint a dominánsan helyi gyümölcsök, fűszerek és gyógynövények használata jellemzi. A Minute Lounge & Bar az alapanyag-felhasználásban is tudatos, odafigyelve a környezet védelmére. Összesen 8 signature koktélból választhatunk az itallap alapján, de a bár kollégái hisznek a személyre szabott élményekben és kérésre szívesen készítenek egyedi italokat is vendégeiknek.
Bár a helyszínen alapvetően az alkoholok vannak fókuszban, a snack fogások sem hiányozhatnak az étlapról. Aki pedig különlegességre vágyik, annak a bár ikonikus ételét, a fővárosban egyedülálló elzászi tarte flambée-t ajánlják, amely különböző ízesítésekben érhető el.
Egy jó bár hangulatát egyaránt meghatározza a felhasznált alapanyagok minősége, a szakértelem, az első osztályú szerviz és a környezet. A Minute Lounge & Bar célja, hogy ezeket a pilléreket szem előtt tartva a legmagasabb szinten szolgálja ki vendégeit a jövőben.
Idén kilencedik alkalommal, ismét megrendezésre kerül az Olasz Gasztronómiai Világhét, ami egy héten keresztül, november 16-22 között kínál izgalmasabbnál izgalmasabb programokat világszinten 102 országban, köztük hazánkban is.
Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!
A tejfölös harcsapaprikás nem csupán egy étel, hanem a magyar konyha egyik legnemesebb hagyományának ízletes megtestesülése. Ez az étel a Tisza-menti halászat és a paprikás ételek ...
Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...
Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...
Igazán nem kell sok a boldogsághoz, ha van otthon néhány banánod. Tedd palacsintába, muffinba, sajttortába, puffancsba vagy pitébe, és máris szebbé teszed a napod.
Úgy fogunk enni ma, mintha csak ünnep lenne: egy citromos zellerkrémlevessel indítunk, amit sajtos-karfiolos pite követ, a zárást pedig forralt boros körtekenyér hozza el.
Gyakran nézik gaznak ezt a törékeny, sárga kis virágot, azonban olyan gyógyhatásokkal bír, melyek egy gyógyszert is felülmúlnak. Ismerjétek meg a vérehulló fecskefüvet!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...