Egysztárétel – Görög Zita isteni sajtos-lazacos bagelt készített, és gyerekkori tízórai-kalandjairól is mesélt

Zita és családja nagyon figyel az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásra, és ez akkor is igaz, ha a gyerekek tízóraijáról van szó.

Mint a legtöbb iskolás, Zita gyerekei is a menzán ebédelnek, melynek menüjét gondos anyaként Zita előre át szokta nézni. Ha pedig úgy látja, olyan tétel kerül sorra, amit a gyerekek nem szeretnek, akkor besegít a tízóraigyártásba, hogy biztosan legyen velük fogukra való, laktató táplálék a suliban.

Az ilyen alkalmakat leszámítva azonban nagyobb, tinédzserkorú gyerekei már maguk állítják össze a tízórais dobozukat. Zita szerint fontos, hogy ebben a korban már legyenek ennyire önállóak, így „anyatitkárság bezár”, ahogy Zita fogalmaz. Persze ha nagyon zsúfolt a nap, mert például nulladik órára sietnek, akkor ő is besegít a készülődésbe.

Görög Zita csodás szendvicsének receptjét ITT találjátok

A konyhánkban Zita ezúttal egy könnyed, lazacos-sajtos bagelt készített, ami akár ebédként vagy hétvégi villásreggeliként is megállná a helyét.

A bagelt először egy olívabogyós krémsajttal kente meg, erre tépkedett füstöltlazac-darabkákat, salátát és kétféle Ammerlander-sajtot. A Jadegut krémessége és karakteressége remekül illik a lazachoz, míg a Fokhagymás sajt a fűszeressége miatt passzol tökéletesen ebbe a szendvicsbe.

Zita és a lazacos-sajtos bagel, pontos recept itt

Főzés közben Zita egy vicces, tízóraival kapcsolatos gyerekkori kalandját is elmesélte. Történt ugyanis, hogy valahogy hatalmas mennyiségű téli szalámira szert tett a család, így mindig ez került Zita tízóraira kapott szendvicsébe. Pár hónap elteltével azonban már nemcsak unta, de el se tudta cserélni az osztálytársakkal a szendvicset, így hazaérve mindig elrejtette a kád alá a fürdőszobában. Ez jó ideig így, ment mire egy felújítás alkalmával kiderült a turpisság – na meg hogy honnan jön időnként a fura szag. 

Bagel, benne minden földi jóval

Egy biztos, ez a lazacos bagel nem fog hasonló sorsra jutni! A szendvics mellé egy villámgyors salátát is készített Zita, ebbe fodros rosso verde, paradicsom, pirított fenyőmag és kevés tökmagolaj került, utóbbi ugyanis nagylánya kedvence.

És persze nem teljes a tízórai egy kis nassolnivaló nélkül: az egészség jegyében kakaós kölesgolyó és dió került a dobozokba. A kölesgolyó szintén egy kedves gyerekkori emlék Zita számára, akinek apukája egy időben kölesgolyógyárban dolgozott, így az oviban sosem volt hiány a sós, extrudált snackből.

Görög Zita lazacos-sajtos bageljének pontos receptjét itt találjátok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...