A kreatív főzés egész egyszerűen annyit jelent, hogy a receptúrára alapanyaghalmazként tekintek, amelyből más étel is készülhet. Nézzék meg a videóban: ha így szeletelem és így párolom a zöldséget, a csirkét így sütöm, a cukkinipogácsát pedig így készítem, ez az étel lesz belőle. Viszont ha másképp nézek rá, akkor ugyanezekből az alapanyagokból készülhetne egy finomfőzelék fasírttal. Önök melyiket választanák?
De ha tovább megyek, akkor készíthetnék egy cukkinivel töltött csirkemellet zöldségsalátával. Ha egy kis rizst főznék hozzá és a csirkét ledarálnám, akkor egy töltött cukkini lenne zöldséges rizzsel. Higgyék el, folytathatnám sokáig, de próbálják meg Önök.
Játsszunk egyet!
Mindenki tuja, hogy a sertéspörkölt miből készül. Hagyma, sertéslapocka, paprika, paradicsom, fokhagyma, kevés mangalicazsír, só és fűszerpaprika. Önök milyen más ételt tudnának készíteni ebből az alapanyaghalmazból?
Fontos szabály: csak egyetlen alapanyag változtatható meg, és nem fontos az összes alapanyagot felhasználni.
A legötletesebbnek talált ételt a következő felvételkor el fogom készíteni, és felkerül a blogomra.
Várom az e-maileket az info@budaypeter.hu címemre!
Legyünk együtt kreatívak!
„Egyenek mindig jót és élvezzék az ízeket!”
Buday Péter