Egyszerűen kreatív

A cukkinit mindenki szereti, a sárgarépa és a fehérrépa is egész éves zöldség, sőt, csirkemell is mindig van. Ezek az alapjai ennek a gyors ételnek!

A kreatív főzés egész egyszerűen annyit jelent, hogy a receptúrára alapanyaghalmazként tekintek, amelyből más étel is készülhet. Nézzék meg a videóban: ha így szeletelem és így párolom a zöldséget, a csirkét így sütöm, a cukkinipogácsát pedig így készítem, ez az étel lesz belőle. Viszont ha másképp nézek rá, akkor ugyanezekből az alapanyagokból készülhetne egy finomfőzelék fasírttal. Önök melyiket választanák?

De ha tovább megyek, akkor készíthetnék egy cukkinivel töltött csirkemellet zöldségsalátával. Ha egy kis rizst főznék hozzá és a csirkét ledarálnám, akkor egy töltött cukkini lenne zöldséges rizzsel. Higgyék el, folytathatnám sokáig, de próbálják meg Önök.

Játsszunk egyet!

Mindenki tuja, hogy a sertéspörkölt miből készül. Hagyma, sertéslapocka, paprika, paradicsom, fokhagyma, kevés mangalicazsír, só és fűszerpaprika. Önök milyen más ételt tudnának készíteni ebből az alapanyaghalmazból?

Fontos szabály: csak egyetlen alapanyag változtatható meg, és nem fontos az összes alapanyagot felhasználni.

A legötletesebbnek talált ételt a következő felvételkor el fogom készíteni, és felkerül a blogomra.

Várom az e-maileket az info@budaypeter.hu címemre!

Legyünk együtt kreatívak!

Cukkinitócsni csirkével recept

„Egyenek mindig jót és élvezzék az ízeket!”

Buday Péter

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...