Egyszerűen kreatív

A cukkinit mindenki szereti, a sárgarépa és a fehérrépa is egész éves zöldség, sőt, csirkemell is mindig van. Ezek az alapjai ennek a gyors ételnek!

A kreatív főzés egész egyszerűen annyit jelent, hogy a receptúrára alapanyaghalmazként tekintek, amelyből más étel is készülhet. Nézzék meg a videóban: ha így szeletelem és így párolom a zöldséget, a csirkét így sütöm, a cukkinipogácsát pedig így készítem, ez az étel lesz belőle. Viszont ha másképp nézek rá, akkor ugyanezekből az alapanyagokból készülhetne egy finomfőzelék fasírttal. Önök melyiket választanák?

De ha tovább megyek, akkor készíthetnék egy cukkinivel töltött csirkemellet zöldségsalátával. Ha egy kis rizst főznék hozzá és a csirkét ledarálnám, akkor egy töltött cukkini lenne zöldséges rizzsel. Higgyék el, folytathatnám sokáig, de próbálják meg Önök.

Játsszunk egyet!

Mindenki tuja, hogy a sertéspörkölt miből készül. Hagyma, sertéslapocka, paprika, paradicsom, fokhagyma, kevés mangalicazsír, só és fűszerpaprika. Önök milyen más ételt tudnának készíteni ebből az alapanyaghalmazból?

Fontos szabály: csak egyetlen alapanyag változtatható meg, és nem fontos az összes alapanyagot felhasználni.

A legötletesebbnek talált ételt a következő felvételkor el fogom készíteni, és felkerül a blogomra.

Várom az e-maileket az info@budaypeter.hu címemre!

Legyünk együtt kreatívak!

Cukkinitócsni csirkével recept

„Egyenek mindig jót és élvezzék az ízeket!”

Buday Péter

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...