Egyszerű salátát kevertünk, amivel a mennyekbe repítettünk, bevezettünk titeket a levesbetétek világába

Felfedtük a legjobb kovászos uborka receptjét, bebizonyítottuk, hogy a cékla levelei is isteni finomak, elkészítettük a nyár legjobb teáját, amihez még csak vizet sem kell forralnunk, és mindent elárultunk a paradicsomhámozásról.

  1. FŰSZERepben 2. rész – irány Délkelet-Ázsia és a citromnád, a csillagánizs vagy a galangal
    1.

    FŰSZERepben 2. rész – irány Délkelet-Ázsia és a citromnád, a csillagánizs vagy a galangal

    Új sorozatunkban fejest ugrunk a fűszerek páratlan világába, és térségről térségre vándorolva végig(v)esszük a helyi kultúrák meghatározó fűszereit. Az indiai szubkontinens után következzen Délkelet-Ázsia.

  2. Friss a nyári cékla: edd meg a leveleit is, ne hagyd őket elfonnyadni
    2.

    Friss a nyári cékla: edd meg a leveleit is, ne hagyd őket elfonnyadni

    A nyári időszak nagy kincse a friss cékla, aminek nemcsak a gumóját, de harsányan zöld és meglepően egészséges leveleit is el tudjuk fogyasztani. Mégis hogyan? Mindjárt kiderül!

  3. Görögdinnye és kecskesajt - Íme a saláta, ami túl szép ahhoz, hogy ennyire egyszerű legyen
    3.

    Görögdinnye és kecskesajt - Íme a saláta, ami túl szép ahhoz, hogy ennyire egyszerű legyen

    Minél inkább benne vagyunk a nyárban, annál inkább szeretnénk ételeinkbe is belecsempészni a legszebb évszak ízeit. Egy egyszerű elemekből álló, együtt mégis ízbombaként robbanó receptet mutatunk, amely egészen biztosan nem okoz majd csalódást senkinek.

  4. Alaplé: túl a cérnametélten, avagy ízelítő a levesbetétek világából
    4.

    Alaplé: túl a cérnametélten, avagy ízelítő a levesbetétek világából

    Egy jól eltalált, finom grízgombóc vagy májgaluska a legegyszerűbb levest is kategóriákkal feljebb repíti, ez nem is kérdés. De mi alapján választunk levesbetétet, milyen levesbe mit illik tenni, és egyáltalán mi a fontosabb, a leves vagy a belevaló?

  5. Felfedjük a házi focaccia 5 legnagyobb titkát, hogy te is könnyen elkészíthesd
    5.

    Felfedjük a házi focaccia 5 legnagyobb titkát, hogy te is könnyen elkészíthesd

    Ugyan már lecsengőben van a házi kenyérsütési láz, sosem késő tökéletesíteni egy új péksüteményt vagy technikát. A kívül ropogós, belül légiesen buborékos focaccia első ránézésre emelt szintű feladatnak tűnhet, pedig egyáltalán nem az.

  6. Nyári gyümölcsös ízek a köbön: készíts te is sült cseresznyét
    6.

    Nyári gyümölcsös ízek a köbön: készíts te is sült cseresznyét

    Megérkezett az idei nyár első cseresznyetermése, kezdhetjük tervezni a különböző gyümölcsös édességeket. De mielőtt nagyon belekezdenénk a tervezésbe, ismerkedjünk meg egy módszerrel, amivel még több ízt adhatunk majd a süteményeknek.

  7. A legegyszerűbb kovászos uborka, amit kezdőként és haladóként is érdemes elkészíteni
    7.

    A legegyszerűbb kovászos uborka, amit kezdőként és haladóként is érdemes elkészíteni

    Minek vegyünk bolti kovászos uborkát, ha otthon mi magunk is el tudjuk készíteni? A recept egyáltalán nem nehéz, csak egy kis türelemre lesz szükségünk ahhoz, hogy mennyei házi savanyúságot tálaljunk a legfinomabb ételek mellé.

  8. Így turbózd fel az ételeid ízét, ha leveskockával főzöl
    8.

    Így turbózd fel az ételeid ízét, ha leveskockával főzöl

    A leveskocka és az ételízesítő nagyon megosztó alapanyagok a konyhában: van, aki szerint szentségtörés, egyesek semmilyen ételt nem készítenek nélkülük. Az ügy vitás részét most félretéve inkább arra koncentráljunk, hogyan főzhetünk finomabban, ha leveskockát használunk.

  9. Készítsd el a nyár legfinomabb jeges teáját, vízforraló nélkül
    9.

    Készítsd el a nyár legfinomabb jeges teáját, vízforraló nélkül

    A nyári hőség teljesen megváltoztatja a főzési és étkezési szokásainkat. Nem bírjuk annyira a forró, nehéz ételeket és italokat, inkább a könnyű, hűsítő dolgokat keressük. Ez a tea esetében sincs másképpen, szerencsére van megoldás a gőzölgő bögrékre.

  10. A legmacerásabb nyári feladat: minden, amit a paradicsomhámozásról tudnod kell
    10.

    A legmacerásabb nyári feladat: minden, amit a paradicsomhámozásról tudnod kell

    A nyár egyik legkevésbé kedvelt feladata a paradicsomhámozás. De egyáltalán szükséges-e ezzel kínozni magunkat, vagy megúszhatjuk a dolgot sokkal egyszerűbben? A válaszok mind a lenti cikkben rejtőznek.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...