-
1.
FŰSZERepben 2. rész – irány Délkelet-Ázsia és a citromnád, a csillagánizs vagy a galangal
Új sorozatunkban fejest ugrunk a fűszerek páratlan világába, és térségről térségre vándorolva végig(v)esszük a helyi kultúrák meghatározó fűszereit. Az indiai szubkontinens után következzen Délkelet-Ázsia.
-
2.
Friss a nyári cékla: edd meg a leveleit is, ne hagyd őket elfonnyadni
A nyári időszak nagy kincse a friss cékla, aminek nemcsak a gumóját, de harsányan zöld és meglepően egészséges leveleit is el tudjuk fogyasztani. Mégis hogyan? Mindjárt kiderül!
-
3.
Görögdinnye és kecskesajt - Íme a saláta, ami túl szép ahhoz, hogy ennyire egyszerű legyen
Minél inkább benne vagyunk a nyárban, annál inkább szeretnénk ételeinkbe is belecsempészni a legszebb évszak ízeit. Egy egyszerű elemekből álló, együtt mégis ízbombaként robbanó receptet mutatunk, amely egészen biztosan nem okoz majd csalódást senkinek.
-
4.
Alaplé: túl a cérnametélten, avagy ízelítő a levesbetétek világából
Egy jól eltalált, finom grízgombóc vagy májgaluska a legegyszerűbb levest is kategóriákkal feljebb repíti, ez nem is kérdés. De mi alapján választunk levesbetétet, milyen levesbe mit illik tenni, és egyáltalán mi a fontosabb, a leves vagy a belevaló?
-
5.
Felfedjük a házi focaccia 5 legnagyobb titkát, hogy te is könnyen elkészíthesd
Ugyan már lecsengőben van a házi kenyérsütési láz, sosem késő tökéletesíteni egy új péksüteményt vagy technikát. A kívül ropogós, belül légiesen buborékos focaccia első ránézésre emelt szintű feladatnak tűnhet, pedig egyáltalán nem az.
-
6.
Nyári gyümölcsös ízek a köbön: készíts te is sült cseresznyét
Megérkezett az idei nyár első cseresznyetermése, kezdhetjük tervezni a különböző gyümölcsös édességeket. De mielőtt nagyon belekezdenénk a tervezésbe, ismerkedjünk meg egy módszerrel, amivel még több ízt adhatunk majd a süteményeknek.
-
7.
A legegyszerűbb kovászos uborka, amit kezdőként és haladóként is érdemes elkészíteni
Minek vegyünk bolti kovászos uborkát, ha otthon mi magunk is el tudjuk készíteni? A recept egyáltalán nem nehéz, csak egy kis türelemre lesz szükségünk ahhoz, hogy mennyei házi savanyúságot tálaljunk a legfinomabb ételek mellé.
-
8.
Így turbózd fel az ételeid ízét, ha leveskockával főzöl
A leveskocka és az ételízesítő nagyon megosztó alapanyagok a konyhában: van, aki szerint szentségtörés, egyesek semmilyen ételt nem készítenek nélkülük. Az ügy vitás részét most félretéve inkább arra koncentráljunk, hogyan főzhetünk finomabban, ha leveskockát használunk.
-
9.
Készítsd el a nyár legfinomabb jeges teáját, vízforraló nélkül
A nyári hőség teljesen megváltoztatja a főzési és étkezési szokásainkat. Nem bírjuk annyira a forró, nehéz ételeket és italokat, inkább a könnyű, hűsítő dolgokat keressük. Ez a tea esetében sincs másképpen, szerencsére van megoldás a gőzölgő bögrékre.
-
10.
A legmacerásabb nyári feladat: minden, amit a paradicsomhámozásról tudnod kell
A nyár egyik legkevésbé kedvelt feladata a paradicsomhámozás. De egyáltalán szükséges-e ezzel kínozni magunkat, vagy megúszhatjuk a dolgot sokkal egyszerűbben? A válaszok mind a lenti cikkben rejtőznek.
Egyszerű salátát kevertünk, amivel a mennyekbe repítettünk, bevezettünk titeket a levesbetétek világába
Felfedtük a legjobb kovászos uborka receptjét, bebizonyítottuk, hogy a cékla levelei is isteni finomak, elkészítettük a nyár legjobb teáját, amihez még csak vizet sem kell forralnunk, és mindent elárultunk a paradicsomhámozásról.