6 egyszerű étel, amit tényleg nem érdemes „felpimpelni”

A gasztronómia modern irányzatai gyakran szeretnek újító módon hozzányúlni egyes klasszikus ételekhez, még a legegyszerűbbekhez is. Nézzük, hol zsákutca ez!

A legtöbb egyszerű étel általában azért olyan szimpatikus, mert nincs túlbonyolítva, szerénységében rejlik lenyűgöző ereje. Nem is érdemes ezekbe túlságosan belebabrálni – persze mondja ezt meg valaki a mindent ledaráló és újrafeltaláló gasztronómiai úthengertrendeknek… Legyünk mi ezek az emberek, parancsoljunk határozott megálljt az egyszerű ételek túlbonyolításának! Kezdjük az alábbiakkal.

Nézd meg galériánkban, mely ételeket nem érdemes túlbonyolítani!

Ezeket készítsd el, de csak babrálás nélkül!

Békebeli hentes tokány

A tokányok családjának egy igen ízletes fajtája a békebeli hentes tokány. Szalonna, sonka, hagyma, hús és savanyú uborka különleges kombinációja.

Könnyű és puha túrógombóc

Az az igazság, hogy annyira tökéletes lett ez a túrógombóc, hogy még én magam is meglepődtem rajta. Nem esett szét főzés közben, szépen egyben maradt, viszont eszméletlenül puha és ...

Krémes zöldborsófőzelék

A zöldborsófőzelék az a menzás fogás, amire még a gyerekek szeme is felcsillan, főleg ha fasírttal tálalják. Hogy ne maradjon olyan fakó fehér ez a közkedvelt mártás, ezért egy ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További tanácsok a főzéshez, amiket érdemes megfogadni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...