A legtöbb egyszerű étel általában azért olyan szimpatikus, mert nincs túlbonyolítva, szerénységében rejlik lenyűgöző ereje. Nem is érdemes ezekbe túlságosan belebabrálni – persze mondja ezt meg valaki a mindent ledaráló és újrafeltaláló gasztronómiai úthengertrendeknek… Legyünk mi ezek az emberek, parancsoljunk határozott megálljt az egyszerű ételek túlbonyolításának! Kezdjük az alábbiakkal.
Nézd meg galériánkban, mely ételeket nem érdemes túlbonyolítani!
6 egyszerű étel, amit tényleg nem érdemes „felpimpelni”
Gulyásleves
Magyar klasszikusokhoz nem nagyon szabad hozzányúlni, és nem is csak azért, mert egy egész nemzet fog elkezdeni hőbörögni – tényleg olyan fogásokkal van tele hazai konyhánk, amelyek szerény alapokon nyugszanak, és jobb őket meg is hagyni így. A gulyásleves erre a legjobb példa: minden benne van, aminek lennie kell, és semmi mást nem hiányol. Természetesen a babgulyás egy teljesen más történet, az nem ebbe a körbe tartozik.
Borsófőzelék
Vannak főzelékek, amelyekre azért ráfér egy kis felpofozás (mondjuk, mert állagban vagy ízben nem annyira megmozgatók), de a zöldborsó képes önmagában is elvinni az egész cirkuszt a hátán. Kellemesen édeskés íze, szemenként roppanó-robbanó állaga mellé tényleg ne pakoljunk semmi mást, a fűszerezést se bonyolítsuk tovább a petrezselyem, só, bors hármasnál. Mentesen azért készíthetjük, hiszen azt nem a túlfűtött kreativitás, hanem a szükség szüli.
Húsgombócos spagetti
Az olasz egy borzasztóan egyszerű konyha, így fogásai sem járnak jól azzal, ha elkezdünk velük kísérletezni, újítgatni. Az ízek és állagok harmóniája csak az eredeti recept szerint áll majd össze – kiváló példa erre a húsgombócos spagetti. A golyók nincsenek túlfűszerezve, a paradicsomszósz is naturális, nem fojtja meg egyik elem sem a másikat, sokkal inkább együtt dolgozva hoznak létre egy csodálatos végeredményt. Ha húsmentesen készítenénk, megtehetjük, de ott is figyeljünk ezekre az alapelvekre, maradjunk a szerénységnél.
Tokányok
Annak ellenére, hogy a magyaros húsételnek megannyi különböző formája létezik, nem szabad azt gondolnunk, hogy a tokány egy annyira szabados műfaj lenne. Persze, akad gombás, borsós és zöldbabos is, de ezek mind a saját jogukon autonóm ételek. Ne babráljunk velük, azt úgyis csak mi fogjuk bánni.
Túrógombóc
Sokan azért kezdenek el belenyúlkálni a túrógombócba, mert túl unalmasnak, naturálisnak érzik. Ami igaz is, de ezt a szerénységet azzal érdemes kiegészíteni, aláhúzni, hogy ettől lesz az édesség olyan komfortos, nosztalgikus, boldogító. Hagyjuk a masszáját, a bundáját, a rákanalazott tejfölt úgy, ahogy van, nagyon maximum egy kis gyümölcsöt kínáljunk mellé, ha a szezon engedi.
Ezeket készítsd el, de csak babrálás nélkül!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További tanácsok a főzéshez, amiket érdemes megfogadni: