Ez a legjobb dolog, amit egyszer használatos műanyag kanalakkal csinálhatsz

Valószínűleg minden háztartás evőeszközös fiókjának hátuljában találunk még egyszer használatos műanyag kanalakat, amelyek elviteles vagy házhoz rendelt csomagokból maradhattak meg. Van egy jó tippünk, mihez kezdj velük.

Néhány elviteles étkezés vagy rendelés után könnyű felhalmozni egy evőeszközös fiókot műanyag villákkal, késekkel és kanalakkal. Bár ma már sok étteremnél fa/bambusz/ papír evőeszközök vannak, hogy ne terheljük annyira a környezetünket, valahogy még így is rengeteg extra műanyag kerül az otthonunkba.

Ne dobd ki, használd jó dologra!

Mielőtt kidobnád az összeset a szemétbe, olvasd el ezt a cikket! Ahelyett, hogy kidobnád a kanalakat, fontold meg a következő aranyos és szuper szezonális ötletet!

Még nincs késő ahhoz, hogy megcsináljuk saját kis fűszereskertünket az ablakba. Ha magokból kezdtünk el mentát, bazsalikomot, petrezselymet vagy palántából paradicsomot, paprikát ültetni, most különösen jól jöhetnek a kanalak. Ilyenkor még nehéz lehet a kis hajtásokból, levelekből megállapítani, melyik növény milyen névre „hallgat”, a kis műanyag kanalak viszont óriási segítségünkre lehetnek,

ha egyszerűen megcímkézzük őket, és beledugjuk a virágföldbe.

A magokból ültetett növényeknél így nemcsak a típust lehet majd könnyen megállapítani, de azt is nézni tudod, mennyire gyorsan növekednek a zöldségek. A kanalakat könnyen be tudod állítani a földbe, ráadásul ha egy nagyobb virágosládába többféle zöldet ültetsz, könnyebben szét is tudod választani is a különböző fajtákat.

Forrásunk volt.


Tudj meg még többet a növények gondozásáról:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...