Ez a legjobb dolog, amit egyszer használatos műanyag kanalakkal csinálhatsz

Valószínűleg minden háztartás evőeszközös fiókjának hátuljában találunk még egyszer használatos műanyag kanalakat, amelyek elviteles vagy házhoz rendelt csomagokból maradhattak meg. Van egy jó tippünk, mihez kezdj velük.

Néhány elviteles étkezés vagy rendelés után könnyű felhalmozni egy evőeszközös fiókot műanyag villákkal, késekkel és kanalakkal. Bár ma már sok étteremnél fa/bambusz/ papír evőeszközök vannak, hogy ne terheljük annyira a környezetünket, valahogy még így is rengeteg extra műanyag kerül az otthonunkba.

Ne dobd ki, használd jó dologra!

Mielőtt kidobnád az összeset a szemétbe, olvasd el ezt a cikket! Ahelyett, hogy kidobnád a kanalakat, fontold meg a következő aranyos és szuper szezonális ötletet!

Még nincs késő ahhoz, hogy megcsináljuk saját kis fűszereskertünket az ablakba. Ha magokból kezdtünk el mentát, bazsalikomot, petrezselymet vagy palántából paradicsomot, paprikát ültetni, most különösen jól jöhetnek a kanalak. Ilyenkor még nehéz lehet a kis hajtásokból, levelekből megállapítani, melyik növény milyen névre „hallgat”, a kis műanyag kanalak viszont óriási segítségünkre lehetnek,

ha egyszerűen megcímkézzük őket, és beledugjuk a virágföldbe.

A magokból ültetett növényeknél így nemcsak a típust lehet majd könnyen megállapítani, de azt is nézni tudod, mennyire gyorsan növekednek a zöldségek. A kanalakat könnyen be tudod állítani a földbe, ráadásul ha egy nagyobb virágosládába többféle zöldet ültetsz, könnyebben szét is tudod választani is a különböző fajtákat.

Forrásunk volt.


Tudj meg még többet a növények gondozásáról:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...