Közeleg a Valentin-nap, az ünnep, amikor minden a párokról szól, aki pedig nem tartozik ebbe a kategóriába, az kereshet magának más elfoglaltságot, boldogíthatja magát, míg el nem vonul a rózsaszín viharfelhő. A boldogításnak kiváló módja lehet például egy egyszemélyes desszert (már csak azért is, mert nem kell osztozkodni senkivel), persze nem minden recept esetében működőképes vagy éppen kifizetődő az arányok egy főre csökkentése. Szerencsére azért akadnak bőven olyan egyszemélyes desszertek, amelyek gyorsan, macera nélkül összedobhatóak, nézzük hát ezeket, hadd legyen idén egyedül is édes a szívek és rózsák ünnepe!
Nézd meg galériánkban az egyszemélyes desszertek receptjeit!
6 desszert, amit egyszemélyesre is készíthetsz
Rizskoch
Főzni egy kis adag tejberizst, majd azt fellazítani egy-egy darab tojássárgájával és –fehérjével nem olyan nagy kihívás, ráadásul a kisült légies desszertet a kedvünk szerint bármilyen feltéttel élvezhetjük a friss gyümölcstől a csokiszószig. Használjuk kis szuflés vagy muffinformát a sütéshez.
Sajttorta
Milyen szerencse, hogy a legtöbb krémsajtot úgyis olyan pici csomagolásban adják! Legalábbis olyankor, ha az ember csak magára süt belőle tortát (ellenkező esetben inkább bosszúság) – készülhet a sajtos finomság kekszes alappal vagy anélkül (baszk módra), de egy valamirevaló sütésmentes receptet is kereshetünk, persze ilyenkor többet kell várni az édes végeredményre.
Mákos guba
Ha esetleg kallódna otthon 1-2 darab száraz kifli, nem is kérdés, hogy mákos guba készül majd az este. Bátran nekiállhatunk az édességnek akkor is, ha nincs egy egész halomnyi száraz pékárunk – a tej és a tojás mennyiségben úgyis csökkenthető, nem lesz silányabb a gubánk attól, hogy nem egy egész tepsit sütünk belőle.
Crumble
Bármilyen fáradt gyümölcs átalakulhat morzsasüteménnyé, még akkor is, ha tényleg csak egy maroknyi fagyasztott málnáról van szó, ami már hónapok óta a fagyasztó felső polcát foglalja. Némi cukor/méz és fűszer kell csak hozzá, a tetejére pedig egyenlő mennyiségben vaj, liszt és zabpehely (ilyen kis léptékben mondjuk 30 gramm) és egy kevés cukor, összemorzsolva. Vaníliafagylalttal, tejszínhabbal a legfinomabb.
Máglyarakás
A mákos guba logikája mentén felhasználhatjuk azt a száraz kalácscsücsköt is, amit önmagában megenni már nem lenne oly’ nagy élmény – de az egyfős máglyánkban annál jobban mutat majd. Pont egy alma, egy marék dió, egy darab tojás kell a süteményhez, ami ugyanazt az élményt hozza, csak kis léptékben.
Egyszemélyes receptek, csak neked, csak most:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több gasztrós cikket olvashatsz itt: