Egykor anorexiás balett-táncos volt, most rengeteg embert inspirál telt alakjával

Tíz éves korában kezdett először diétába, most az ellen kampányol, hogy ne csak csontsovány lányok lehessenek táncosok.

Colleen Werner gyerekkora óta balerinának készült és bármit megtett volna azért, hogy álma valóra váljon. A lánynak először 8 éves korában mondta egy orvos, hogy több salátát kellene ennie és a szüleinek is szóltak, hogy csökkenteni kellene az adagjait.

Colleent nagyon megviselték a hallottak és 10 éves korában végül úgy döntött, hogy diétázni kezd. Innentől kezdve nem volt megállás, 14 éves korában már anorexiás volt, önértékelési problémák és étkezési zavarok alakultak ki nála.

Az alakjára kapott bókok miatt tovább folytatta az önsanyargatást és a végére már mindent lemért, amit csak megevett. A szülei válása és a táncoskarrier iránti vágyacsak jobban felerősítette a problémáit. Végül 19 éves korában rádöbbent arra, hogy ez így nem mehet tovább és segítséget kért egy szakértőtől, aki megtanította neki, hogyan szeresse meg a testét.

A fiatal amerikai lány azóta azért küzd, hogy más balerinák ne essenek ebbe a hibába. „Minden táncosnak azt üzenem, aki a testével küzdd, hogy úgy vagytok tökéletesek, ahogy vagytok. Nem fontos, hogy ideális balettos testetek legyen. Ne engedjétek, hogy bárki eltántorítson titeket a tánctól az alkatotok miatt.”

Ezeket olvastad már?

via

Címlapkép: Instagram

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...