Egykor anorexiás balett-táncos volt, most rengeteg embert inspirál telt alakjával

Tíz éves korában kezdett először diétába, most az ellen kampányol, hogy ne csak csontsovány lányok lehessenek táncosok.

Colleen Werner gyerekkora óta balerinának készült és bármit megtett volna azért, hogy álma valóra váljon. A lánynak először 8 éves korában mondta egy orvos, hogy több salátát kellene ennie és a szüleinek is szóltak, hogy csökkenteni kellene az adagjait.

Colleent nagyon megviselték a hallottak és 10 éves korában végül úgy döntött, hogy diétázni kezd. Innentől kezdve nem volt megállás, 14 éves korában már anorexiás volt, önértékelési problémák és étkezési zavarok alakultak ki nála.

Az alakjára kapott bókok miatt tovább folytatta az önsanyargatást és a végére már mindent lemért, amit csak megevett. A szülei válása és a táncoskarrier iránti vágyacsak jobban felerősítette a problémáit. Végül 19 éves korában rádöbbent arra, hogy ez így nem mehet tovább és segítséget kért egy szakértőtől, aki megtanította neki, hogyan szeresse meg a testét.

A fiatal amerikai lány azóta azért küzd, hogy más balerinák ne essenek ebbe a hibába. „Minden táncosnak azt üzenem, aki a testével küzdd, hogy úgy vagytok tökéletesek, ahogy vagytok. Nem fontos, hogy ideális balettos testetek legyen. Ne engedjétek, hogy bárki eltántorítson titeket a tánctól az alkatotok miatt.”

Ezeket olvastad már?

via

Címlapkép: Instagram

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...