Bizony, ezt az anyagot úgy hívják: citrom. Ha nem tudod kitisztítani a reszelőlukakból a sajtot mosogatószeres szivaccsal, mert a szivacs is a lukakba ragad, felsérted az ujjad, illetve meg se mozdul a beszáradt sajt, dörzsöld be egy fél citrommal, hiszen
a citrom természetes savas kémhatásával oldja a (sajtban levő) zsírt, a friss citromrostok pedig ledörzsölik a fém reszelő felületét, és befészkelik magukat a lukakba is.
1. Végy egy gerezd vagy egy fél citromot.
2. Dörzsöld be vele az eltömődött reszelő felületét, hagyd, hogy belemenjenek a rostok a lukakba.
3. Hagyd kicsit állni, és mosd le forró vízzel.
Ha NAGYON nem megy a dolog, mert a sajt már beleszáradt, előtte mártsd SÓBA a citromod!
Ezeket olvastad már?
15 sunyi trükk, amitől a reklámokban annyira hihetetlen guszták az...
Aki az ételreklámoktól nem lesz éhes, az vagy most evett, vagy gumiból van. Lágyan folyik a csokoládé, krémes a tejszín, ropog a hamburgerzsömle, szisszen a kólásdoboz.
Brecz Judit21 fenomenális konyhai trükk - csak neked!
Segítünk, hogy még profibban süss, főzz, szeletelj, takarítsd a konyhád, vagy pihentetőbben aludj. Már ha a háztartási munkák után gondjaid vannak az elalvással...
Hering AndrásSzuper trükk egy citrommal és egy fogpiszkálóval
Tegye fel a kezét, akinek még sosem okozott gondot, hogy megkezdett egy citromot egyetlen szeletért, aztán dobhatta ki 2 nap múlva a maradékot? Ennek vége!
Brecz Juditvia thekitchn