Ez a világ legjobb (egyedényes!) tésztája, ami negyed óra alatt elkészül

Semmi hús, csak paradicsom (a koktél helyett sima is mehet bele), pár levél bazsalikom, hagyma és fokhagyma, na meg spagetti. Egyedényes csoda, ami negyed óra alatt elkészül!

Gyanús, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb, ötletesebb, mutatósabb és istenibb tésztareceptje! Ez az egyedényes tészta egyenesen Martha Stewart-tól származik, nem mai darab, de újra és újra lehúzunk róla egy bőrt, mert nem elég egyszer látni, főleg megfőzni.

Amerika gasztronagyasszonya, Martha Stewart tudhat valamit. Az angolul One Pot Pasta névre hallgató egyedényes tészta olyan gusztusos, hogy a videó megtekintése óta azt tervezem, hol veszem meg a hozzávalókat estére. A plusz poén benne, hogy még a kezdő főzőcskézők is megbirkóznak vele - szerintem. Lényege: minden hozzávaló egy edényben, egyszerre készül el!

Elkészítés:

1. Végy egy nagy, lapos serpenyőt.

2. Helyezz bele 2 főre való spagettit.

3. Tegyél bele egy nagyobb fej finomra szeletelt vörös- vagy fehérhagymát.

4. Dobálj rá 10-12 szem koktélparadicsomot kettévágva.

5. Adj hozzá 4 gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát.

6. Szórj rá frissen őrölt feketeborsot (kb. negyed teáskanálnyit), két teáskanál sót, és 1/4 teáskanál pirospaprika-pelyhet (vagy chilipelyhet.)

7. Öntsd fel óvatosan kb. 1 liter hideg vízzel - a videón látható, mennyire lepje el a tésztát.

8. Dobj rá friss bazsalikomlevelet - jó sokat.

9. Forrald fel, és összesen kb. 11 perc alatt magasabb hőfokon el is készül. Kóstolással megtudod, megfőtt-e.

10. A végén tálald, dobáld meg parmezánnal, bazsalikommal, és locsold meg némi olívaolajjal.

Ugye kipróbáljátok?

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Címlapfotó.


Még több tésztás tartalom itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...