Gyanús, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb, ötletesebb, mutatósabb és istenibb tésztareceptje! Ez az egyedényes tészta egyenesen Martha Stewart-tól származik, nem mai darab, de újra és újra lehúzunk róla egy bőrt, mert nem elég egyszer látni, főleg megfőzni.
Amerika gasztronagyasszonya, Martha Stewart tudhat valamit. Az angolul One Pot Pasta névre hallgató egyedényes tészta olyan gusztusos, hogy a videó megtekintése óta azt tervezem, hol veszem meg a hozzávalókat estére. A plusz poén benne, hogy még a kezdő főzőcskézők is megbirkóznak vele - szerintem. Lényege: minden hozzávaló egy edényben, egyszerre készül el!
Elkészítés:
1. Végy egy nagy, lapos serpenyőt.
2. Helyezz bele 2 főre való spagettit.
3. Tegyél bele egy nagyobb fej finomra szeletelt vörös- vagy fehérhagymát.
4. Dobálj rá 10-12 szem koktélparadicsomot kettévágva.
5. Adj hozzá 4 gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát.
6. Szórj rá frissen őrölt feketeborsot (kb. negyed teáskanálnyit), két teáskanál sót, és 1/4 teáskanál pirospaprika-pelyhet (vagy chilipelyhet.)
7. Öntsd fel óvatosan kb. 1 liter hideg vízzel - a videón látható, mennyire lepje el a tésztát.
8. Dobj rá friss bazsalikomlevelet - jó sokat.
9. Forrald fel, és összesen kb. 11 perc alatt magasabb hőfokon el is készül. Kóstolással megtudod, megfőtt-e.
10. A végén tálald, dobáld meg parmezánnal, bazsalikommal, és locsold meg némi olívaolajjal.
Ugye kipróbáljátok?
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Még több tésztás tartalom itt: