Tavaly szeptemberben volt egy nap, amikor nem győztük a kattintások számát nézni az oldalon. Mindenki az Eggs Benedict és a hollandi mártás receptjeit kereste. Gyorsan rájöttünk a turpisságra: előző este a Konyhafőnök adásában ezeket kellett elkészíteniük a versenyzőknek.
Ezeket olvastad már?
Eggs Benedict
Az amerikaiak egyik kedvenc reggeli fogása nem más, mint a buggyantott tojásos-sonkás szendvics. Receptjének létrejöttére többféle történet is létezik. Az egyik szerint 1894-ben Lamuel Benedek nyugalmazott bróker besétált a Waldorf hotelbe, ahol másnapossága enyhítésére vajas pirítóst rendelt szalonnával, buggyantott tojással és hollandi mártással. Oscar Tschirky-t, a főpincért annyira lenyűgözte ez az elgondolás, hogy két apró változtatással – sonkával és pirított English muffin-nal – azonnal étlapra íratta. Egy másik anekdota szerint Mr. és Mrs. Benedict az alsó Manhattani Delmonico's-nál ebédelt minden szombaton, ahol a pincér a muffin+sonka+tojás+hollandi mártás összeállítást javasolta annyi különbséggel, hogy szarvasgombaszórás is került a tetejére.
A buggyantott tojás elkészítésével meggyűlt a versenyzők baja. Hol darabokra esett a főzővízbe pottyantott tojás, hol túl kemény lett a sárgája. Ha ti tökéletes formájú és állagú tojást szeretnétek készíteni, ki kell választanotok a három alaptechnika közül, melyik áll a legközelebb hozzátok, melyikben vagytok ügyesek. Kattintsatok az alábbi linkre a hagyományos, a merőkanalas és az örvényes módszerekért.
Olvastad már?
A tökéletes buggyantott tojás titkát itt tudhatod meg!
Kedvcsinálónak nézzetek bele a Konyhafőnök előző évadának műsoraiba!