Eggs Benedict, gluténmentes gofri, avocado toast - itt a Felix Kitchen&Bar Summer Brunch

A Felix Kitchen&Bar Summer Brunch rendezvénysorozata minden hétvégén várja az érdeklődőket marinált kápiapaprikával, a ház palacsintájával vagy egy jó eggs benedicttel.

Késő reggeli, korai ebéd, vagyis brunch! Bár Magyarországon csak az utóbbi években kezdett elterjedni, a hétvégi pihenés szerelmeseinek biztosan ez a kedvenc étkezése, ráadásul mostantól Budapest legújabb éttermében élő DJ szettel és dunai panorámával élvezhetjük a nyári brunch hamisíthatatlan hangulatát. A Felix Kitchen&Bar Summer Brunch rendezvénysorozata minden héten szombaton és vasárnap várja a kikapcsolódásra vágyó vendégeket.

BRUNCH

A breakfast és a lunch, vagyis a reggeli és az ebéd szavak összevonásából keletkezett a brunch szó a 19. század végén, amely azóta világhódító útjára indult és az egyik kedvenc hétvégi étkezéssé nőtte ki magát. Ha pedig valakinek eddig nem ez volt a kedvence, annak is biztosan megváltozik a véleménye, ha ellátogat a Felix Kitchen&Bar Summer Brunch rendezvényére valamelyik hétvégén, ahol dunai panorámával, fantasztikus fogásokkal és lágy dallamokkal mindenki megtalálja a kedvére való falatot az áprilisban nyitott étterem új brunch étlapján.

SUPERFOOD

Azoknak, akik a délelőtt folyamán is a könnyű ételeket kedvelik, az ún. superfoodfogások jelenthetik a tökéletes választást. Legyen ez akár feketeribizli, málna, acai bowl, a matcha green bowl vagy az avocado toast, de a breakfast buddha bowl is telitalálat.

A klasszikusabb brunch vagy reggeli fogások szerelmeseiről sem feledkezett meg Kovács Árpád séf, aki a LouLou, a Babel, a 21 Magyar Étterem, a Pierrot, a Vár: a Speiz éttermekben megszerzett tapasztalatával vezeti a Felix konyháját. Az eggs benedict és a klasszikus angol reggeli mellett egy merészebb fogással, a sült marinált kápiapaprikával tálalt kacsás gofrival is kezdhetjük a hétvégét.

“A brunch étlapunkat úgy alakítottuk ki, hogy a könnyű, akár mentes ételektől kezdve a tartalmasabb fogásokig mindenki megtalálja nálunk a kedvencét. A tradicionális brunch ételekről természetesen nem feledkeztünk meg, de igyekeztünk egy-egy kevésbé megszokott tételt is becsempészni azoknak a vendégeknek, akik nyitottak az újdonságok iránt” - mondta el Árpád.

És hogy mit ehetnek azok, akik a tartalmasabb brunch hívei? A klasszikus hamburger, a garnélás spagetti, vagy akár a különböző bagelösszeállítások is kitűnő választást jelenthetnek számukra. Az édes fogások pedig főételként vagy desszertként is tökéletes kiegészítői lehetnek a reggelünknek, hiszen a glutén- és tejmentes gofri, valamint a ház palacsintája biztos, hogy mindenkit elvarázsol!

A Felix egész nap nyitva tart, hétköznap a reggeli menü már 7.30-tól elérhető, a Summer Brunch pedig minden szombaton és vasárnap 9.30 és 16.00 között várja a vendégeket. A fogások kipróbálására pedig a gyönyörű történelmi épület éttermi része és annak nyitott loggia-ja is nyitva áll. A brunch után pedig a kultúrára nyitott vendégek számára is tartogatnak programokat, hiszen a tavaly óta működő Ybl Budai Kreatív Ház és az új étterem célja, hogy a kultúra és a gasztronómiai kiegészítse egymást az épületben.

Ezt láttad az ízHUSZÁR-on?

5 cukrászda nyárra az Instáról, ahol kikapcsolhatsz

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...