Az ok, ami miatt soha ne edd meg az égett pirítóst

Valld be, sokszor te is megeszed az odaégett pirítóst! Eláruljuk, miért ne tedd.

Sokan úgy gondolják, hogy a megégett pirítós egy kis kapargatás után bátran elfogyasztható, de úgy tűnik, jobb, ha inkább megválsz tőle. A megégett pirítós káros hatásaival már a tudomány is foglalkozott, jelenleg ez az állás a témával kapcsolatban:

Az ok, ami miatt soha ne edd meg az égett pirítóst

BBC azt írja, hogy az égett kenyér az akrilamid nevű szerves vegyület miatt veszélyes, mely a kenyér hevítése során keletkezik.

A Beirut Arab University docense, Fatima Saleh kiemelte, hogy jelenleg, az embereken végzett kutatásokból kevés és ellentmondásos eredmény származik az akrilamid hatásáról. Az azonban biztos, hogy egyáltalán nem rizikómentes akrilamidot fogyasztani, hiszen idegi problémákat okozhat, és egyes kutatások szerint rákkeltő hatásai is lehetnek.

Tehát, ha megégetted a kenyeret, (bár tudjuk, fájdalmas) inkább dobd ki a kukába, és piríts egy másik szeletet, amire gondosan figyelj oda, nehogy megégjen.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...