Az ok, ami miatt soha ne edd meg az égett pirítóst

Valld be, sokszor te is megeszed az odaégett pirítóst! Eláruljuk, miért ne tedd.

Sokan úgy gondolják, hogy a megégett pirítós egy kis kapargatás után bátran elfogyasztható, de úgy tűnik, jobb, ha inkább megválsz tőle. A megégett pirítós káros hatásaival már a tudomány is foglalkozott, jelenleg ez az állás a témával kapcsolatban:

Az ok, ami miatt soha ne edd meg az égett pirítóst

BBC azt írja, hogy az égett kenyér az akrilamid nevű szerves vegyület miatt veszélyes, mely a kenyér hevítése során keletkezik.

A Beirut Arab University docense, Fatima Saleh kiemelte, hogy jelenleg, az embereken végzett kutatásokból kevés és ellentmondásos eredmény származik az akrilamid hatásáról. Az azonban biztos, hogy egyáltalán nem rizikómentes akrilamidot fogyasztani, hiszen idegi problémákat okozhat, és egyes kutatások szerint rákkeltő hatásai is lehetnek.

Tehát, ha megégetted a kenyeret, (bár tudjuk, fájdalmas) inkább dobd ki a kukába, és piríts egy másik szeletet, amire gondosan figyelj oda, nehogy megégjen.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...