6 alapanyag, ami égetten is finom (ha nem finomabb)

A konyhai alkotás legnagyobb kudarcának tűnhet, ha valami odakozmál az edényben – és míg a legtöbbször tényleg nem elérni kívánt végeredmény az égett étel, egyes alapanyagoknak kifejezetten jól áll a kesernyés vonal.

Nagyon tudunk félni az égett ételtől, a feketére, szenesre kozmált ebédtől, persze valahol jogosan: az elpazarolt alapanyag bűntudatára és a kudarcérzetre rátelepszik az egészségügyi faktor is (hiszen manapság már mindenki tudja, milyen kockázatokkal járhat az égett étel elfogyasztása, így néha még az alaposabban megpirított kenyerünket is percekig kapargatjuk kényszeresen, mielőtt megkennénk vajjal), az így kiváltott reakciócsomag tehát abszolút érthető. Mégis, bizonyos esetekben érdemes túllépni ezen az averzión, és hagyni, hadd kapjanak kicsit oda a forróságban az alapanyagok. Legalábbis az alábbiak.

Nézd meg galériánkban, mely alapanyagoknak áll jól az odaégetés!

Isteni receptek égett alapanyagokkal:

Ajvár, a Balkán paprikakréme

Ha a Balkánon megkérdezünk valakit arról, hogy merre kóstolhatjuk meg ezt a jellegzetes mártogatóst, biztosan tud egyszerre több helyet is mutatni nekünk. Náluk az ajvár olyan, mint ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További izgalmas (néha hajmeresztő) konyhai tippek várnak itt:

Legújabb receptek

Marcipános-túrós Stollen

Amikor teljesen kihűl, csomagoljuk be celofánba, majd tegyük hűvös helyre az ünnepekig. Ezalatt az idő alatt az ízek jól összeérnek, és egy nagyon finom gyümölcskenyeret tudunk majd ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...