Egészséges ételek és páratlan ízek

Sajtótájékoztató keretében mutatta be a Siemens legújabb sütőit, főzőlapjait és gőzsütőit, amelyek nem csak technológiai ínyencségek, de a kreatív konyhaművészet múzsái is.

Sókéregben sült marokkói céklasaláta Havas Dórától

Ezt bizonyítva a SzerecsenDió Gasztrotérben rendezett eseményen a Lila füge blog szerzője, Havas Dóra prezentálta a masinák hatékonyságát és az új funkciókban rejlő lehetőségeket.

A Siemens olyan technológiai megoldásokat épített az új készülékekbe, amelyek segítségével a háziasszonyok egészen könnyedén válhatnak a mindennapok profi séfjeivé. Magyar nyelvű, szöveges TFT kijelző, cookControl 68 automatikus program, hydroBaking – ezek nem pusztán jól csengő, a marketingesek kemény munkája árán megálmodott szavak, hanem valóban hasznos és praktikus funkciók, amelyek segíthetnek megkönnyíteni a mindennapi főzést, hogy az valóban örömforrás legyen, ne bosszúság.

Én már régóta ácsingózóm egy szuper gőzsütő után, amely kétség kívül az elmúlt évek egyik új konyhai sztárja. Hogy miért hasznos? Például azért, mert az alacsony hőmérsékleten, gőzzel történő sütés következtében a húsok belül zamatosak és omlósak, míg kívül ropogósak lesznek – ezt a saját magunk is megtapasztaltuk Dóra isteni sültjének megkóstolásakor. A zöldségek jóval egészségesebbek maradnak, hiszen a bennük rejlő vitamin és tápanyag nem vész el. Én mégsem ezért vágyom rá, hanem mert gőz nélkül szinte lehetetlen valóban ropogós héjú, de foszlós és puha belsejű kenyeret sütni.

A FlexInduction funkció annak a technológiának a fedőneve, amely lehetővé teszi, hogy az indukciós főzőlapok téglalap alakú zónájára tetszőleges méretű és alakú edényeket helyezzünk, a főzőlap pedig felismeri, hogy a zóna mely részén kell a kívánt teljesítményt leadnia. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Lehetővé teszi, hogy a vasárnapi ebéd vagy az ünnepi menü készítésénél egyszerre több edényt helyezzünk a főzőlapra anélkül, hogy a korábban megszokott kijelölt zónákra figyelnünk kellene.

Ja, és a legjobbat pedig a végére hagytam: activeClean pirolitikus öntisztítás. Bizony, helyettünk végzi el a piszkos munkát – szó szerint! Az extrém magas hőmérséklet következtében a sütő aljára vagy oldalára tapadt szennyeződés elég, így utána csak annyi dolgunk van, hogy kisöpörjük. Semmi suvickolás és vegyszer.

Aki személyesen is megismerkedne a Siemens új készülékeivel, az látogasson el a február 28. és március 2. között megrendezésre kerülő Konyhakiállításra, ahol saját maga is meggyőződhet az új technológiák adta lehetőségek hatékonyságáról!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...