Egészséges bölcsis, ovis és iskolai menzákat szeretne a Greenpeace, írd alá Te is!

Ha neked is fontos, hogy a kisgyerekek egészséges, öko- vagy bioélelmiszereket egyenek a suliban, oviban, bölcsiben, akkor ez érdekelhet.

Egészséges, elsősorban a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban elérhető bio- és ökoélelmiszerek, ételek bevezetését tűzte ki célul a Greenpeace. Szeretnék, ha ennek szükségességét végre a döntéshozók is belátnák, ezért petíciót írtak, amit bárki aláírhat, továbbá járják az országot, hogy a termelőket és az intézményeket közelebb hozzák egymáshoz, illetve az adott önkormányzathoz.

Fontosnak tartják, hogy a kisgyerekek a természettel összhangban termesztett élelmiszereken nőjenek fel, és olyan ételeket fogyasszanak, amelyek egészségüket szolgálják, miközben kímélik a Földet is.

Receptajánló:

Cukkinikenyér Kittitől

Nem kalács, nem kenyér, de valami péksütiszerű finomságra vágytunk. A neten barangolva találtam rá erre a receptre, ami elsőre nagyon furcsának tűnt, de a sejtésem beigazolódott: isteni ...

Íme a célkitűzéseik:

  • Változtassanak a közbeszerzési szabályokon: ne a legolcsóbbat kelljen választaniuk az intézmények fenntartóinak, hanem a legegészségesebbet! Részesítsék előnyben a helyi, ökológiai termesztésből származó alapanyagokat.
  • Csökkentsék 5%-ra a közétkeztetésben kínált ételek áfáját. Jelenleg az éttermekben adott ételek után csak 5% áfát kell fizetnie a szolgáltatóknak, míg a közétkeztetésben adott ételeket 27%-os adó terheli.
  • Legyen 5% a bioélelmiszerek áfája is a jelenlegi 27%-os helyett! Így mindenki számára elérhetőbbek lesznek az egészséges, természet- és klímabarát élelmiszerek.

Igaz, hogy a kormánytervek szerint 2020. decemberéig 30%-ra kellene növelni a bioalapanyagok arányát a teljes közétkeztetésben, a Greenpeace ennek megvalósulását nem tartja valószínűnek.

A petíciót itt írhatod alá!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...