Kiderült, mi történik, ha mindig ugyanazt esszük ebédre

Nem egy hátránya is lehet, ha minden nap ugyanazt választjuk ebédre.

Több oka is lehet annak, ha valaki minden nap ugyanazt eszi ebédre. Ha diétázunk, akkor leegyszerűsíti a kalóriaszámlálást, nem kell sokat gondolkozni, mit főzzünk, illetve könnyebben ellenállhatunk az egészségtelen ételeknek, ha tudjuk, hogy az általunk készített finom fogás vár minket. Továbbá egyszerre tudunk nagyobb adagot készíteni belőle, amivel rengeteg időt spórolhatunk meg magunknak.

Kiderült, mi történik, ha ugyanazt esszük mindig ebédre

De mit jelent ez az egészségünkre nézve?

Bármennyire is egyszerűnek tűnik, hogy mindig ugyanazt főzzük ebédre, sajnos könnyedén előfordulhat, hogy hamar megunjuk a választott fogást, bár igazából ez a kisebbik probléma. Az egyoldalú étkezés ugyanis hozzájárulhat hiányállapotok kialakulásához a szervezetünkben, de nem tesz jót az emésztésünknek sem, illetve az energiaszintünk is csökkenhet.  

A változatos étkezés pozitív hatásai

Ha minden nap mást választunk ebédre, akkor támogatjuk a bélflóránkat a helyes működésben, ezen keresztül az emésztésünket, illetve az immunrendszerünket is. Egy 2015-ös tanulmány szerint keringésünknek is jót tesz a változatosság. Csökkenthető általa a magas vérnyomás, a koleszterinszint, valamint a deréktájon felhalmozódott zsír is.

Ha az időhiánnyal van a problémánk, akkor készítsünk olyan ételeket, amelyek tényleg irtó gyorsak. Mutatunk is pár finom fogást, amiket pikk-pakk összedobhatsz, akár napközben is:

Tavaszi görög saláta

Tavasszal és nyáron szeretem a görög salátát vacsorára. Tavasszal, amikor megjelennek a primőr zöldségek a görög salit feltúrbózom ezekkel a primőr termékekkel, és ízlés/kedv ...

Édesburgonyás-lencsés gombasaláta

Tökéletes, laktató, vitaminokban gazdag és nem utolsó szempont, hogy nagy látványos saláta! A narancssárga édesburgonya, a barna gomba és lencse, a friss zöld menta, csodás harmóniát ...


Még több fantasztikus recept, amit gyorsan elkészíthetsz:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...