Kiderült, mi történik, ha mindig ugyanazt esszük ebédre

Nem egy hátránya is lehet, ha minden nap ugyanazt választjuk ebédre.

Több oka is lehet annak, ha valaki minden nap ugyanazt eszi ebédre. Ha diétázunk, akkor leegyszerűsíti a kalóriaszámlálást, nem kell sokat gondolkozni, mit főzzünk, illetve könnyebben ellenállhatunk az egészségtelen ételeknek, ha tudjuk, hogy az általunk készített finom fogás vár minket. Továbbá egyszerre tudunk nagyobb adagot készíteni belőle, amivel rengeteg időt spórolhatunk meg magunknak.

Kiderült, mi történik, ha ugyanazt esszük mindig ebédre

De mit jelent ez az egészségünkre nézve?

Bármennyire is egyszerűnek tűnik, hogy mindig ugyanazt főzzük ebédre, sajnos könnyedén előfordulhat, hogy hamar megunjuk a választott fogást, bár igazából ez a kisebbik probléma. Az egyoldalú étkezés ugyanis hozzájárulhat hiányállapotok kialakulásához a szervezetünkben, de nem tesz jót az emésztésünknek sem, illetve az energiaszintünk is csökkenhet.  

A változatos étkezés pozitív hatásai

Ha minden nap mást választunk ebédre, akkor támogatjuk a bélflóránkat a helyes működésben, ezen keresztül az emésztésünket, illetve az immunrendszerünket is. Egy 2015-ös tanulmány szerint keringésünknek is jót tesz a változatosság. Csökkenthető általa a magas vérnyomás, a koleszterinszint, valamint a deréktájon felhalmozódott zsír is.

Ha az időhiánnyal van a problémánk, akkor készítsünk olyan ételeket, amelyek tényleg irtó gyorsak. Mutatunk is pár finom fogást, amiket pikk-pakk összedobhatsz, akár napközben is:

Tavaszi görög saláta

Tavasszal és nyáron szeretem a görög salátát vacsorára. Tavasszal, amikor megjelennek a primőr zöldségek a görög salit feltúrbózom ezekkel a primőr termékekkel, és ízlés/kedv ...

Édesburgonyás-lencsés gombasaláta

Tökéletes, laktató, vitaminokban gazdag és nem utolsó szempont, hogy nagy látványos saláta! A narancssárga édesburgonya, a barna gomba és lencse, a friss zöld menta, csodás harmóniát ...


Még több fantasztikus recept, amit gyorsan elkészíthetsz:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...