5 egészségesnek tűnő napi rutin, ami nem biztos, hogy jót tesz

Manapság szinte minden az egészséges életmód körül forog: erről hallunk a tévében, erről olvasunk a blogokon és a közösségi média is ezt a témát árasztja magából. Így tehát mindenhonnan szabályok, ajánlások és tiltások érkeznek felénk, amelyeket ha egytől egyig be szeretnénk tartani, hamar beleőrülhetünk.

Igyunk meg naponta legalább két és fél liter vizet, számoljuk a kalóriákat, szedjünk vitaminokat, rendszeresen ellenőrizzük a súlyunkat, ne együnk szénhidrátokat – a sort még sokáig folytathatnánk. Van egy jó hírünk: nem kell minden manapság divatos életvezetési tanácsot nekünk is alkalmaznunk. Egyrészt azért, mert nem mindegyik vonatkoztatható általánosan mindenkire. Másrészt pedig azért, mert az egészségünkről szóló útmutatások egy részét érdemes forráskritikával illetni.

Nézzük, melyek azok az egészségesnek mondott szokásokat, amelyeket inkább el kellene kerülnünk.

Szerző: Szabó Anna

Forrásunk volt.


Az étrendekről és a helyes táplálkozásról még többet olvashatsz itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...