Egészen meglepően készíti Jamie a tojásrántottát – nézzük az 5 lépéses folyamatot!

Tojásrántottát készíteni bárki tud, még az ovisok is - mondhatná bárki, aki még nem látta, mikkel turbózza Jamie tökéletesre a reggeli tojását!

Ha a rántottára gondolunk, a leggyorsabb és egyszerűbb, mégis tápláló reggeli ugrik be. Egy perc alatt van a sütési ideje, ha mondjuk két tojást számolunk, és már lehet is lapátolni. Na de nem úgy van az, ha Jamie Oliver a szakács. Igaz, időben nála sem túl hosszú a procedúra, mégis egészen egyedi a dolog!

Nézzük, hogy fest a végeredmény, mielőtt nekilátnánk:

Így készül Jamie rántottája:

1. Gyors hagymakaramellizálás és -savanyítás

Vékony csíkokra szeletel egy fej hagymát (ez lehet lila, fehér, vörös stb. is), az egyik felét karamellizálja egy serpenyőben kis zsiradékon, pici garam masala fűszerkeverékkel meghintve (~ 300 Ft-ért csomó boltban elérhető, de római köménnyel sem lőttök mellé.)A hagymaszeletek másik felét sós-ecetes lébe forgatja, és félreteszi.

2. Pikk-pakk paradicsomszósz

Szeletekre vág 1-2 paradicsomot, félretolja a serpenyőben megpirított hagymát, és annak helyére küldi a paradicsomot, majd megszottyantja. Végül nagy lángra kapcsol, összekeveri a hagymával, hogy összeérjenek az ízek. Ezt az hagymás-paradicsomos masszát rakja majd a zsemlébe.

Egyszerű bagel

Tele van vele az internet, istenítik és csodálják, de mégis mit tudhat egy lyukas zsemle? A bagel, a tésztáját tekintve, nem extra. Ami igazán egyedivé teszi az az, hogy a meggyúrt, ...

Hamburger buci

Nagyon finom, könnyű szerkezetű, nálunk pillanatok alatt elfogyott. A boltban vásárolt társai a nyomába sem léphetnek! Forrás: net

3. Friss zsömlét pirít hozzá

Ugyanebben a serpenyőben megpirít egy-egy félbevágott zsömlét, majd megkeni a megpirult feleket a paradicsomos-hagymás masszával – utóbbiból egy keveset a serpenyőben hagy!

4. Tojások

Egy edényben lazán felveri a tojásokat egy villával, majd a még forró serpenyőbe önti, amelynek alján egy kevés paradicsomos masszát is hagyott - elmondása szerint a hő, amit megtartott a serpenyő, elegendő a tojásokhoz.

5. Tálalás

A rántottát meghinti egy kis garam masalával, és a pirult, paradicsomos-hagymás zsemle mellett tálalja, a savanyított hagymát pedig szintén mellé kanalazza. Korianderlevéllel díszíti!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapfotó: Getty

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...