Számtalan olyan étel van, amelyik sósan és édesen is szerethető. Az első kettő, ami kapásból az eszünkbe jutott, a túrós csusza és a káposztás tészta. Van, akit a hideg ráz a cukrozott csuszától, mások pedig el sem tudják képzelni mellé a szalonnát. Körbenéztünk, melyek is azok az ételek, amelyeket különböző variációban lehet fogyasztani.

Amerikai palacsinta
Az amerikai palacsinta egyre közkedveltebb hazánkban is. Habár mi ritkán esszük reggelire, és akkor is inkább az édes változat a favorit, azért érdemes a sósat is kipróbálni. A tésztájába keverhetünk zöldségeket, vagy elkészíthetjük a natúr változatot, amit ehetünk kevés vajjal vagy sült szalonnával.
Amerikai palacsinta
A fenti receptből 12 darab palacsinta lesz. Forrás: Szakácsok könyve
Mascarponés amerikai palacsinta gyümölcsszósszal
Régóta szerettem volna kipróbálni az igazi amerikai palacsintát, de a gugliba beütve annyi recept jelent meg, hogy kishíján a fejem megfájdult tőle :). Szerencsére eszembe jutott, hogy ...
Sós reggeli palacsinta
Na, már a család is olyan, mint az időjárás, nemcsak én. Ez a sonka még mindig a Húsvéti maradék, a fagyasztóból előkotorva. Máskor maximum két nap, és eltűnik, most pedig nem ...
Palacsinta
Ha van egy jó palacsintarecepted, variálhatod benne a különböző öntetek és szószok, sós, illetve édes variációját. De elkészítheted belőle a rántott, rakott, illetve csúsztatott verziót is. A palacsintáknak számtalan elkészítési módja van. Ha kíváncsi vagy rájuk, további recepteket itt találhatsz!
5 kedvenc sós palacsintából >>
Erdei gyümölcskrémes palacsinta
Isteni dolgokat lehet csinálni liszt nélkül. A férjem csak pislogott, hogy milyen finomakat reggelizek. :)
Trencsényi palacsinta
Ha mindent frissen készítünk, akkor igazi pepecselős hétvégi ebéd. Nagyon tömör, nagyon laktató, nagyétkű férfiak jóllakatására tökéletes! Természetesen, ha van maradék ...
Tarjás-sajtos palacsintatekercs rántva
Ünnepek alkalmával szoktam gombás-húsos palacsintát rántani. Egyik este találtam ki, hogy legyen ez a vacsi a hűtőben talált maradék tarja és sajt felhasználásával. A sós ...
Polenta
A polenta szintén ehető reggelire és vacsorára, és mindkét változata nagyon finom. Sőt, ha egy, nem előre ízesített fajtát készítünk belőle, akár ehetünk egy tányérral a sós, majd utána desszertként az édes változatból. Ezek lehetnek rakottak, grillezettek vagy akár galuskák is.
Háromsajtos sült polenta
Egyszerű, gyors és finom. Nyáron friss levélsalátákkal kínáljuk. A recept az Egy falat Olaszország c. könyvből származik, eredetileg négysajtos polentáról van szó, viszont az ott ...
Szedres polentasüti
Gyors, vega sütinek készült, bármilyen gyümölccsel finom. Ez a mennyiség egy kis adag a 3 fős családnak. A recept gluténmentes, tojás -és laktózmentes. :)
Paradicsomleves
A paradicsomleves az, aminek a legtöbb ember mindkét ízesítését szereti, legyen az egy édesebb változat betűtésztával – már csak a nosztalgia érzése miatt is – vagy egy mediterrán, bazsalikommal és mozzarellával. Mindkettő hidegen és melegen is fogyasztható.
Konyhakertből igazi paradicsom >>
Köményes-zelleres paradicsomleves
Ezt a hagyományosan ízesített paradicsomlevest anyukámtól tanultam, mely nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető, és amely a hétköznapokon gyakran került és kerül még ma is az ...
Paradicsomleves rizzsel
Jellemzően hasonló ízvilággal készítették az ételeket anyukáink, mégis a paradicsomleves teljesen eltérő volt a két családnál, így közös nevezőre kellett hoznunk a saját ...
Pappa al pomodoro (Toszkán paradicsomleves)
Magyar értelmezésben aligha sorolnánk a levesek közé ezt a toszkán specialitást, sűrűségét tekintve inkább a főzelékeink közt lenne a helye. Isteni finom, laktató fogás, friss ...
Ne zárkózzunk el ettől vagy attól a verziótól, legalább egyszer próbáljuk ki ezeket az ételeket, nem az általunk megszokott módon.
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!