Gondoltál már arra, hogy a kedvenc nassolnivalód leves formájában is reinkarnálódhat? Úgy tűnik, az internetek népe és főszerkesztőnk, Hering Andris is gondolt, mert megszületett az alábbi, a csipszek királya által ihletett leves:
sós-ecetes burgonyakrémleves készült krumplihéjcsipsszel, kedvcsinálónk és maga a recept pedig érkezik, itt és most!
Hogy mi szól amellett, hogy elkészítsd?
Míg a legtöbb burgonyakrémleves tejszíntől és/vagy sajttól gazdag, ez a leves vegán, könnyed verzióban is a tied lehet, hiszen kókusztejjel is főzheted, a bele került fehérbab-konzerv pedig krémes textúrát ad neki.
A végeredmény selymes lesz, az ecet aromája pedig átsejlik az ízeken, pont annyira, hogy az összkép kellően pikáns legyen.
A hozzávalók egy átlagos háztartásban megtalálhatók, és nem is túl drágák, hiszen a lényeg a krumpli, az ecet (fehér-, vörösbor- és almacet is működik!), némi (szár)zeller, hagyma, fehérbab, fűszerek és kókusztej - utóbbit sima tejszínre is cserélheted!
Az i-re a pontot a házi krumplihéjcsipsz teszi fel
Nincs krémleves feltét nélkül, és utóbbi minél izgalmasabb, a fogás annál szerethetőbb és laktatóbb is - nem állunk meg holmi bolti, zacskós levesgyöngynél vagy crutonnál. Andris most egy valódi tudatos, zero waste megoldást választott: a maradék (megmosott) krumplihéjat a kuka vagy a komposzt helyett felaprította és kisütötte, a darabkák édesen pufira nőttek, és sóval hintve isteni kiegészítőjévé váltak az ecetes krumplikrémlevesnek.
Jó étvágyat nektek!
További izgalmas krémleveseinkből:
Recept és fotók: Hering András
A 'Sós-ecetes burgonyakrémleves krumplihéjcsipsszel'' teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több recept Hering Andrástól: