Ez a trükk segíthet elűzni a főzéssel járó kellemetlen szagokat

Imádsz főzni, de a konyhai munka során keletkező szagokat kevésbé szereted? Íme a trükk, ami szinte teljesen úgy hat, mint a tűzhely fölötti szagelszívó!

A főzés során egyszerre tudnak finom és kevésbé kellemes illatok keletkezni a konyhában, és bár sokan szeretik, ha a frissen elkészült étel illata csak úgy szállingózik a lakásban, legalább ugyanannyian ki nem állhatják, ha mindent körbeölel az étel szaga.

A Thekitchn cikke egy különös megoldásról számolt be, melynek kulcsa nem más, mint az ecet. Az ecet remek szagelszívó, fertőtlenítő, és senki sem kételkedik abban, milyen jól lehet vele tisztítani, a következő trükk azonban minket is meglepett.

Nincs ablak a konyhában, esetleg órákig tartana átszellőztetni a teljes lakást? Akkor elő egy üveg háztartási ecettel, önts ki belőle 1-2 decit egy tálba, azt pedig tedd a tűzhely mellé, oda, ahol éppen készül az étel.

Az ecetben lévő ecetsav semlegesíti a lúgos szagokat, ami azt jelenti, hogy olcsón és könnyen megszabadulhatsz a kevésbé kellemes illatanyagoktól is.

Vannak, akik vízzel hígított ecetoldatot készítenek, és egy szórófejes flakonban tartják, majd a főzés végén körbefújják vele a helyiséget. Ez is egy egyszerű, egyben nagyszerű megoldás, de az ecetet akár fel is forralhatjuk, ez segít megszabadítani a levegőt a különösen erős, átható szagoktól. Ha csak egy tálnyi ecetet raksz a tűzhely mellé, a folyadékot hagyd ott akár egy egész éjszakára is, hogy az minden szagot magába tudjon szívni.

Forrásunk volt.


Ezek az ecetes praktikák is segíthetnek:

Legújabb receptek

Túrós leveles kockapogácsa

Jobban szeretjük a levelesebb pogácsákat, de a túrós pogácsát általánosságban omlós tésztával készítjük. Most megpróbáltam kikísérletezni ennek egy leveles változatát, nagyon ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezeket a sonkákat ne vedd meg a boltban, mert megbánod

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) idén sem hagyja magára azokat a vásárlókat, akik nehezebben igazodnak el a széles választékú sonkakínálatot nézegetve. Összegyűjtötték, mi mindenre kell figyelni, hogy a lehető legjobb minőségű, valóban jóízű sonkák kerüljenek az ünnepi asztalra!

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!