Ébresztő emberek! Úgy pazaroljuk az élelmiszert, mintha nem lenne holnap

Egy új előrejelzés szerint, ha nem teszünk valamit, 2030-ra az évente kidobott élelmiszer mennyisége elérheti akár a 2,1 milliárd tonnát is.

Óriási méreteket ölthet az élelmiszerpazarlás a világon. Ha nem változik valami, akkor 2030-ra a kidobott étel mennyisége elérheti a 2,1 milliárd tonnát is évente. Ez azt jelenti, hogy másodpercenként 66 tonna élelmiszer fog a szemétben landolni - figyelmeztet aBoston Consulting Group (BCG) tanulmánya. A szervezet szerint az élelmiszerpazarlás aggasztó ütemben nő, és eddig nem sikerült rá megfelelő választ adni. A probléma tovább növekszik majd a népesség növekedésével.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete szerint is aggasztó a helyzet. Becsléseik szerint 2016-ban már több mint 815 millió ember szenvedett alultápláltságban a világon, miközben körülbelül 1,6 milliárd tonna élelmiszer megy a kukába. Ráadásul, az élelmiszerpazarlás és az ételek kidobása miatt kerül a légkörbe az üvegházhatású gázok 8 százaléka.

Maradékmentő ötletek:

A jelentés szerint kevés esély van arra, hogy a rossz helyzet megváltozik, hacsak a kormányok, a vállalatok, és mi, fogyasztók nem teszünk valamit. A tanulmányban felhívják a figyelmet a szupermarketek felelősségére is, akik nem mindig tájékoztatják megfelelően a vásárlókat.

Ezeket olvastad már?

via The Guardian

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...