Ebben a pizzériában állítólag olyan jó a pizza, hogy a várandós nők rögtön megszülnek

Egy pizza tényleg tud olyan különleges lenni, hogy beindítja a szülést? Úgy tűnik igen, legalábbis ezt állítják egy amerikai pizzériában.

Az egész történet 1981-ben kezdődött. Egy várandós nő betért a kaliforniai Skipolini pizzériába, és viccből azt kérte, hogy készítsenek neki egy olyan pizzát, amitől végre beindul a szülés nála. A hölgy már eléggé nehezen viselte a kilencedik hónapot, ezért volt ilyen fura kérése. Az étteremmenedzser a nő kérésére válaszul fogott egy pizzát, és rátett kb. minden feltétet, amit az étteremben talált: szalámit, pepperonit, kolbászt, sonkát, darált marhahúst, gombát, parmezán sajtot, oregánót, fekete olívabogyót, paprikát, hagymát, fokhagymát és mozzarellát. Az egész súlya körülbelül 1,8 kilogramm volt.

A mendemondák szerint a nő megette a pizzát, és közvetlenül ezután elfolyt a magzatvize. A pizzéria weboldalán azt állítják, hogy a 1981 óta körülbelül 150 dokumentált, hasonló eset történt: magyarul, a nőknél a pizza megevése után beindult a szülés.

Mondanunk sem kell, hogy a várandós nők körében szájhagyomány útján terjedt a pizzéria, és a Pregora keresztelt pizza híre. A Skipolininek hét egysége van Kaliforniában, ezekbe naponta körülbelül 10-10 várandós nő tér be, hátha a pizza elfogyasztása után megindul a szülés náluk

A DailyMeal próbálta kideríteni, mi az oka annak, hogy a nőknél ilyen hatást vált ki a pizza, de nem kaptak választ kérdéseikre. Mindenesetre, a pizzéria példáján felbuzdulva más éttermek és cukrászdák is készítettek olyan fogásokat, amik állítólag segítenek a szülés beindításában.

Ezeket olvastad már?

via DailyMeal

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...