A Zauo egy olyan hely, ahol komolyan veszik a friss alapanyagok használatának az elvét. Erről te is meggyőződhetsz a saját szemeddel - és kezeddel. Az étteremben neked kell kifognod azt a halat, amit a tányérodon szeretnél látni.
Valami más
New Yorkban nehéz újat mutatni az embereknek: ha megéhezel, több mint 24 000 étterem közül választhatsz, így mindegyik hely igyekszik valami újat, valami mást kitalálni. A japán étteremlánc, a Zauo legújabb tagja Manhattanben nyitott meg, és várja azokat, akik már unják a gyorsétkezdéket és a hamburger-sült krumpli kombót.
Az étterembe való belépéskor egy gigantikus üvegtartály tárul a szemed elé, amiben a vacsorád úszkál. Egy rövid halászati gyorstalpaló után már neki is foghatsz a halászatnak: a pisztrángtól kezdve a lazacon, homáron át a sügérig rengeteg hal közül választhatsz.
New York mint halászfalu
Ha kihalásztad a vacsorádat, és döntöttél, miként készítsék el a szakácsok, már csak a gyomrodat kell felkészítened a vacsorára. Az étteremben úgy érezheted magad, mintha egy nyüzsgő halászfaluban lennél, és nem a világ egyik legforgalmasabb, neonfényektől ragyogó városában.
Az ételek frissességét és a szokatlan megvalósítást díjazók kedvence lehet a hely, ha túl tudnak azon lépni, hogy verítékezve fogják ki a vacsorájukat. Te kipróbálnád a Zauo-t?
Forrás: Independent
Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
Csinos kis készülék, ami mindennapos segítség lehet a laktózérzékenyeknek