Ebben az étteremben 45 éve ugyanabból az alapléből főznek

Te mit szólnál ahhoz, ha az éttermi levesedről kiderülne, hogy legalább 45 éves alapléből készítették? Kirázna a hideg, rosszul lennél és kiszaladnál a világból? 

Pedig az elmondások alapján egy 45 éves leves sem lehet annyira rossz, legalábbis akkor, ha azt a bangkokiWattana Panich nevű étteremben szolgálják fel. A Thaiföld fővárosában található étterem olyannyira a levesekre és a pörköltekre specializálódott az elmúlt évtizedekben, hogy leghíresebb marhahúsos levesét egy 45 éves alapléből készítik el minden egyes nap.

A tésztás marhaleves maradék levét minden este leszűrik, lehűtik, majd a másnap főzött új leveshez hozzáadják az alaplevet, ez a szokás pedig 45 éve már, hogy egyáltalán nem szűnt meg létezni.

Az étterem tulajdonosai szerint ennek az eljárásnak köszönhetően szeretik annyira a levest, hogy nap mint nap több százan fordulnak meg a neves étteremben. A dolog külön pikantériája, hogy a főtt marhaleves lábosát szintén 45 éve nem mosták ki.

Az biztos, hogy érdekes élmény lehet megkóstolni a marhahúsból, marhabélből és belsőségekből álló leves. Te kipróbálnád?

EZ IS ÉRDEKES:

Ezeket olvastad már?

via nlc, odditycentral

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...