Ebben az étteremben 45 éve ugyanabból az alapléből főznek

Te mit szólnál ahhoz, ha az éttermi levesedről kiderülne, hogy legalább 45 éves alapléből készítették? Kirázna a hideg, rosszul lennél és kiszaladnál a világból? 

Pedig az elmondások alapján egy 45 éves leves sem lehet annyira rossz, legalábbis akkor, ha azt a bangkokiWattana Panich nevű étteremben szolgálják fel. A Thaiföld fővárosában található étterem olyannyira a levesekre és a pörköltekre specializálódott az elmúlt évtizedekben, hogy leghíresebb marhahúsos levesét egy 45 éves alapléből készítik el minden egyes nap.

A tésztás marhaleves maradék levét minden este leszűrik, lehűtik, majd a másnap főzött új leveshez hozzáadják az alaplevet, ez a szokás pedig 45 éve már, hogy egyáltalán nem szűnt meg létezni.

Az étterem tulajdonosai szerint ennek az eljárásnak köszönhetően szeretik annyira a levest, hogy nap mint nap több százan fordulnak meg a neves étteremben. A dolog külön pikantériája, hogy a főtt marhaleves lábosát szintén 45 éve nem mosták ki.

Az biztos, hogy érdekes élmény lehet megkóstolni a marhahúsból, marhabélből és belsőségekből álló leves. Te kipróbálnád?

EZ IS ÉRDEKES:

Ezeket olvastad már?

via nlc, odditycentral

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...