Ilyen ételeket esznek Szoboszlaiék a foci-Eb-n

Egy saját séf felel azért, hogy a magyar labdarúgó válogatott finom és tápláló ételeket fogyasszon a foci-Eb-n.

Már csak egy nap, és szombaton (06.15-én, 15.00 órakor) megkezdi a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplését. Ám ahhoz, hogy Szoboszlaiék jól szerepeljenek a Svájc elleni meccsen– illetve a június 19-én a Németország, június 23-án pedig a Skócia elleni mérkőzéseken – , nagyon nem mindegy, milyen ételek kerülnek a tányérukra.

Szigorú, de változatos étrendet követ a magyar csapat

Egy profi csapat állítja össze a magyar válogatott étrendjét

Annak érdekében, hogy Marco Rossi együttese Németországban is megfelelően étkezzen, a csapattal tart Sárközi György séf is, akinek feladata, hogy a kinti szállodák konyháival egyeztessen a válogatottnak felszolgált ételekről. A magyar csapat menüjét egyébként nem egyedül állítja össze a séf, hanem a válogatott dietetikusával és csapatorvosával együtt. A játékosok étrendje (például a fehérje és szénhidrát mennyisége) annak függvényében változik, hogy mikor lépnek pályára.

Cukros ételeket ugyanakkor egyáltalán nem fogyasztanak a játékosok, illetve az alkohol is tiltólistás.

Készítsd el otthon a magyar csapat kedvenc reggeli fogásait:

Francia omlett egy kis csavarral

Aki még soha nem dolgozott éttermi konyhán, az sürgősen nézze végig az FX saját gyártású sorozatát, a The Bear-t, azaz A Mackót. A történet röviden: Carmy (Jeremy Allen White), egy ...

Tojásrántotta tejben-vajban

Rántottát sütni mindenki tud! Vagy mégsem? Nem túlzás, ha azt mondom; évekig kutattam a tökéletes rántotta receptjét. A selymesen lágy, mégsem nyers rántotta a befutó nálam. Éppen ...

Omlett, tükörtojás és virsli is szerepel a válogatott reggelijében

A játékosok többsége reggelire omlettet, tükörtojást és virslit szokott fogyasztani. Szoboszlaiék ebédjének fontos része a klasszikus húsleves, de ezenfelül mindig készül egy glutén- és tejmentes krémleves is.

Főételnek általában valamilyen halas vagy csirkés fogást kapnak a játékosok.

Te is próbáld ki a magyar válogatott kedvenc ételeit:

Fokhagymás-petrezselymes garnéla

A két évvel ezelőtti barcelonai utazás alkalmával, miután már az összes környező tapas bart leteszteltük, egyik nap úgy döntöttünk, hogy délután piacolunk (Boqueria) és este ...

Songoku pizza erdei gombákkal

A sonka, gomba és kukorica triója szinte már klasszikussá vált töretlen közkedveltsége miatt, nem meglepő módon, hiszen tökéletes úgy, ahogy van. Azonban, ha mégis szeretnénk fokozni ...

Sárközi György már a csapat felkészülése alatt, a Pest vármegyében található Telkin is gondoskodott a megfelelő étrendről. Elmondása alapján Marco Rossi csapatánál a következők fogynak naponta: „Csirkemellből öt-hat kiló, halból nyolc-tíz kiló, zöldségből és gyümölcsből hat-hat kiló, rizsből négy, tésztából pedig másfél-két kiló".

A játékosok közül Lang Ádám pedig vegán étrendet követ. A séf azt is elárulta, hogy a magyar játékosok imádják a grillezett garnélát, de egy kifullasztó mérkőzés után mindig pizzával töltik vissza a szénhidrátraktárakat.

Címlapfotó: Alex Pantling - UEFA / Getty Images

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...