Az Eataly World izgalmasabb, mint Disneyland - Megnyitott az olasz ételeket középpontba állító óriási témapark Bologna mellett

November 15-én megnyitott a FICO Eataly World Bolognától 30 percnyire. A 10 hektáros témaparkot teljes egészében az olasz ételeknek szentelték.

Az olaszországi Bolognától 30 percnyire hatalmas, 10 hektáros témapark nyitotta meg a kapuit. Ebben a szórakoztatóközpontban azonban nem rajzfilmfigurák vagy dinoszauruszok játsszák a főszerepet, hanem az olasz konyha.

A FICO Eataly Worldben egy komplett tejüzem működését is megfigyelhetjük. A park területén 200 fejőstehenet tartanak, ezen kívül csirkéket, kecskéket és sertéseket is nevelnek itt. A parkban egy kis erdő is van, ahol cuki labradorok bebizonyítják, hogy egy perc alatt képesek kiszagolni a szarvasgombát. Akadnak itt azonban elegáns boltok is, ahol kifinomult konyhai eszközöket árulnak. A gyerekeket játszóház várja, de a felnőttek is sportolhatnak.

26 farm van, ahol olívát és gabonákat is termelnek, ezen kívül 34 kis üzem van a parkban, ahol többek között lisztet és sört is készítenek.

Szarvasgombát keresnek a labradorok

Természetesen ételben sincs hiány. A mortadellás paninit helyben készült felvágottból csinálják és 72 hónapig érlelt parmezánnal és modenai balzsamecettel hintik meg. A bátrabbak firenzei pacalos szendvicset is falatozhatnak, de a hagyományosabb ízek kedvelői vékony nápolyi pizzát is ropogtathatnak. A Riminiből érkező osztrigákat a halpiacon lehet megkóstolni.

A látogatók az ételek és italok élvezete mellett triciklire pattanva hat oktatótúra-útvonalat is bejárhatnak. A túrákat az alábbi témák köré szervezik: tűz, föld, tenger, állatok, a földtől az palackig és az "ételek jövője".

A témapark ötlete 2012-ben fogant meg a Bolognai Mezőgazdasági és Élelmiszerügyi Centrum tagjainak fejében. 2014-ben az Eataly bolthálózat megalapítójával,Oscar Farinettivel közösen belevágtak a gigaprojekt megvalósításába. Az Eataly World megvalósulásához több, mint 30 magánbefektető járult hozzá, többek között élelmiszeripari multik is.

A park jelenleg 700 embert foglalkoztat és körülbelül 3000 munkahelyet teremt Emilia Romagna tartományban.

Nemzetközi sikert ért el a magyar startup, az Anjuna Ice Pops - Irány Amerika!

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Legújabb receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 élelmiszer, amit nem mosol meg, pedig nem ártana

A főzés nulladik lépése az alapanyagok megmosása: így gondoskodhatunk arról, hogy az étel nemcsak finom, de biztonságosan fogyasztható is lesz. Vannak egyértelmű esetek, az alábbiak nem ezek közé tartoznak: nézzük, mit kell még a csap alá tartani!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...