Dwayne Johnson elárulta, mi mindent eszik egy nap

Dwayne Johnsont nem csak szórakoztató akciófilmjeiről és vígjátékairól híres, az egykori pankrátor sokak számára igazi példakép teste és életmódja miatt. A sztár most elárulta, hogyan is telik egy napja, ha evésről van szó.

Dwayne "The Rock" Johnson napjaink egyik legfoglalkoztatottabb színésze, rajongói tábora pedig óriási. A Szikla nemcsak a filmvásznon, de Instagram-oldalán is milliókat szórakoztat posztjaival, a legutóbb a Különösen veszélyes bűnözők (Red Notice) című filmben feltűnt világsztár pedig most azt is elmondta a Delishnek, mennyit és mit eszik azért, hogy karban tartsa testét.

Nem meglepő, hogy Dwayne Johnson az egészség és a testmozgás híve, hiszen filmes karrierje előtt éveken át foglalkozott profi szinten a testépítéssel, valamint egy időben pankrátorként kereste meg a napi betevőre valót. Fizikuma nem egyik napról a másikra alakult ki, a rengeteg edzés mellett ugyanis éveken át napi 6000-8000 kalóriát fogyasztott (ez az átlagos kalóriabevitel 3-4-szeres mennyisége). Ő maga azt állítja, naponta legalább ötször, de van, hogy hétszer étkezik.

Ezek az étkezések a hét folyamán változhatnak, de gyakran ugyanazokat az összetevőket vagy élelmiszercsoportokat használja. Reggelire Dwayne jellemzően rizskását vagy zabkását kanalaz tojással, valamint gyümölcsökkel.

Edzés után gyors szénhidráthoz, például rizshez vagy édesburgonyához nyúl, ezt fehérjével egészíti ki. A nap folyamán rizst, csirkét, zöldséget és halat (tőkehalat vagy lazacot… bár bevallottan utálja a lazacot) fogyaszt, utóbbit pedig, ha utálja, ha nem, mindenképpen megeszi, hiszen tudja, a halban található tápanyagok rendkívül jót tesznek a testnek.

Hogy a hosszú edzések és a kimerítő forgatási napok alatt is legyen kellő mennyiségű energiája, nem mással, mint saját italmárkájának termékeivel, Zoa italokkal tölti fel magát.

Persze az embernek nem árt néha egy kis kikapcsolódás, főleg akkor, ha olyan szigorú diétát követ, mint a Szikla. Dwayne Johnson minden hétvégén megenged magának egy órási baconös-avokádós hamburgert sült krumplival és a hozzá járó szószokkal, ilyenkor pedig desszertként egy-egy süteménnyel, almás pitével vagy keksszel lepi meg magát. Legutóbbi csalónapján például saját készítésű kókuszos-ananászos palacsintáját és édes bundás kenyerét öntötte nyakon egy adag juharsziruppal.

Forrásunk volt. Címlap: Instagram/therock


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...