Durván átverheted az agyadat ezzel a gyönyörű steakkel – Nem találod ki, miből van!

A TGI Fridays nevű étteremláncot eddig leginkább szaftos húsairól és ízletes amerikai ételeiről ismertük, legalábbis mostanáig. Miből készülhet ez a gyönyörű steak? 

A 2020-as év első hónapjában megannyi helyen olvashatunk a veganuárról, ebben a 31 napban ugyanis többen is megfogadták, hogy csak és kizárólag húsmentesen étkeznek.
A TGI Fridays angliai éttermei igazi különlegességgel rukkoltak elő a húsmentes hónap alkalmából, és egész januárban kapható náluk az egyedi fűszerezésű görögdinnyesteak!
https://twitter.com/TGIFridaysUK/status/1213122358241824769?ref_src=twsrc%5Etfw

Mintha igazi hús lenne, nem igaz?

Pedig a vegán steak csak és kizárólag dinnyéből készül (igen, a tél kellős közepén, igazi görögdinnyéből), még a húsosnak tűnő barna kéreg is gyümölcsből van. A dinnyesteaket fokhagymával és csípős chilis sriracha szósszal ízesítették, és sült krumplival valamit sült zöldségekkel tálalva igen borsos áron, átszámítva nagyjából 5000 forintért kapható.
A görögdinnyesteak önmagában nem új dolog, a vegán fogás néhány évvel ezelőtt kezdte el learatni a babérokat, az interneten is rengeteg elkészítési módot találunk.
Van, aki beirdalva, szeletenként süti ki a dinnyét faszenes grillsütőn, más viszont gondosan előkészíti az ételt azelőtt, hogy megsütné: egy internetes videóban például egy 10 kg-os dinnyét hámozás után sós - oregánós - folyékony füstös vízben pácolnak, ezután pedig több, mint három órán át a sütőben sütik. Van, aki szerint igazán ízletes fogás, mások szerint viszont furcsa és kicsit zavaró forró, fűszeres görögdinnyét enni.

via delish

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...