A 2020-as év első hónapjában megannyi helyen olvashatunk a veganuárról, ebben a 31 napban ugyanis többen is megfogadták, hogy csak és kizárólag húsmentesen étkeznek.
A TGI Fridays angliai éttermei igazi különlegességgel rukkoltak elő a húsmentes hónap alkalmából, és egész januárban kapható náluk az egyedi fűszerezésű görögdinnyesteak!
Mintha igazi hús lenne, nem igaz?
Pedig a vegán steak csak és kizárólag dinnyéből készül (igen, a tél kellős közepén, igazi görögdinnyéből), még a húsosnak tűnő barna kéreg is gyümölcsből van. A dinnyesteaket fokhagymával és csípős chilis
sriracha szósszal ízesítették, és
sült krumplival valamit sült zöldségekkel tálalva igen borsos áron, átszámítva nagyjából 5000 forintért kapható.
A görögdinnyesteak önmagában nem új dolog, a vegán fogás néhány évvel ezelőtt kezdte el learatni a babérokat, az interneten is rengeteg elkészítési módot találunk.
Van, aki beirdalva, szeletenként süti ki a dinnyét faszenes grillsütőn, más viszont gondosan előkészíti az ételt azelőtt, hogy megsütné: egy internetes videóban például egy 10 kg-os dinnyét hámozás után sós - oregánós - folyékony füstös vízben pácolnak, ezután pedig több, mint három órán át a sütőben sütik. Van, aki szerint igazán ízletes fogás, mások szerint viszont furcsa és kicsit zavaró forró, fűszeres görögdinnyét enni.
via delish