Bár sokkal kevésbé higiénikusak a fakanalak, mint fémből/szilikonból/műanyagból készült társaik, mégis nagyon népszerűek a mai napig. Az ausztrál Master Chef műsor egyik zsűritagja, Matt Preston ezért nemrégiben megosztott egy nagyon hasznos praktikát, amivel pár perc alatt kitisztíthatjuk a fakanalunkat.
A lényeg, hogy forrásban lévő vízbe kell mártani a kanalat, majd 20 percig állni hagyni.
Egy anyuka ki is próbálta a trükköt, az eredményen pedig teljesen ledöbbent, hiszen nagyjábóltisztának gondolt kanalából elképesztő mennyiségű szennyeződés ázott ki.
Mutatjuk a Facebookra kitett képet a tisztításról:
A kanálra rakódott maradék kicsapódik a víz felszínén, ami, mint ahogy a fotón is látható, nem kifejezetten gusztusos látvány.
Fontos!
Ha te is jobban szeretsz fakanállal főzni, akkor fontos, hogy gyakran cserélgesd, hiszen rengeteg baktérium és szennyeződés telepedhet meg benne.
Ezeket olvastad már?
Ezekben az ételekben és italokban sokkal több a cukor, mint...
Nemcsak a csoki cukortartalma magas, még a zsírszegény joghurt is tele lehet vele.
Stuth-Nagy Niki6 növény, ami az apró teraszt is feldobja, és nem...
Apró teraszod van, de a növényeket imádod? Nem tudod, hogy milyen növényt válassz? Összegyűjtöttünk pár csinos kis zöldet, amikkel nem hibázhatsz!
Németh OrsiRETRÓ lakodalmas sütik, amiket ma is imádunk: Lajcsi szelet, barack,...
Bár a cukrászdák kínálata évről évre bővül, a retró lakodalmas sütik sosem mennek ki a divatból, és az örök klasszikusokat nem lehet megunni. Nektek melyik a kedvencetek?
Fenes Gábriel6 hiba, amit gyakran elkövetünk, ha KOVÁSZOS UBORKÁT rakunk el
Kovászos uborkát készíteni bárki tud, gondolhatnánk, de azért van pár apróság, amire érdemes lesz odafigyelni!
Országh Kitti