Durva: ennyi szennyeződés ázik ki a fakanalunkból tisztítás után

Lehetséges, hogy ezután a kép után te is inkább fémre vagy műanyagra cseréled a fakanalaidat.

Bár sokkal kevésbé higiénikusak a fakanalak, mint fémből/szilikonból/műanyagból készült társaik, mégis nagyon népszerűek a mai napig. Az ausztrál Master Chef műsor egyik zsűritagja, Matt Preston ezért nemrégiben megosztott egy nagyon hasznos praktikát, amivel pár perc alatt kitisztíthatjuk a fakanalunkat.

A lényeg, hogy forrásban lévő vízbe kell mártani a kanalat, majd 20 percig állni hagyni.

Egy anyuka ki is próbálta a trükköt, az eredményen pedig teljesen ledöbbent, hiszen nagyjábóltisztának gondolt kanalából elképesztő mennyiségű szennyeződés ázott ki.

Mutatjuk a Facebookra kitett képet a tisztításról:

A kanálra rakódott maradék kicsapódik a víz felszínén, ami, mint ahogy a fotón is látható, nem kifejezetten gusztusos látvány.

Fontos!

Ha te is jobban szeretsz fakanállal főzni, akkor fontos, hogy gyakran cserélgesd, hiszen rengeteg baktérium és szennyeződés telepedhet meg benne.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...