Duplán epres palacsinta - ki kell próbálnod!

Nem vagyok oda a rózsaszín ételekért, maximum ha céklával vannak megpakolva, de most, az eperszezon közepén kénytelen voltam kipróbálni a rózsaszín palacsintát. 

Kezdő Nosalty-s koromban egyszer a 3-as buszon jutott eszembe, hogy a palacsintatésztát tepsibe öntve, eperrel teledobálva milyen jópofa desszertet tudnék létrehozni. Aztán mikor hazaértem és utánanéztem, rájöttem, hogy ez a verzió már létezik az oldalon - olyan érzés volt kicsit, mint amikor a néprajz szakdolgozatomra készülve egy elképesztő bonyolult, pszichológiával sűrűn átszőtt teóriát állítottam fel, három napig úgy jártam-keltem, hogy na ezért biztos felvesznek az Akadémiára, majd a negyedik napon rájöttem, hogy a teóriámnak van egy könyvtárnyi szakirodalma még a hatvanas évekből, csak épp soha nem lett lefordítva magyarra, így nem futottam bele. Na jó, a néprajzos dolog kicsit jobban fájt.

Az eperpalacsinta receptjéért ide kattints

Következő epres palacsintás tervem ez a darab volt - mi lenne, ha a palacsintában lévő tejet lecserélnénk eperpürére? Ez még jó hat évvel ezelőtt volt, sokkal kevésbé irtóztam a természetellenes színektől a tányéron - úgy gondoltam, egy rózsaszín palacsinta nagyon jópofa lenne. Mellékesen az is megfordult a fejemben, hogy a két kislány, akikre vigyázok és főzök, és akik zsigeri rutinnal utasítanak vissza minden házilag készített ételt, és négy évük minden bölcsességével és ráérzésével szavaznak a bolti desszertre, talán megennék a Barbie színű palacsintát.

Az eperpalacsinta receptjét itt találod

Őszintén szólva, nem tudom, akkor mit csináltam másképp - érettebb epret használtam, olajat vaj helyett, vagy csak jobb volt a palacsintasütőm, akarom mondani, az anyukájuk palacsintasütője, de akkor valóban élénk rózsaszín palacsinták kerültek a tányérokra.

A mostani borongós, esős kedden, egy halom eperrel a konyhámban aztán beugrott, hogy kéne egy kis palacsinta, és ebben az időben talán még jó kedvre is derítene a hihetetlen színű desszert, úgyhogy neki is álltam. Murphy persze közbeszólt, tudjuk, ami elromolhat, az előbb-utóbb el is romlik...a palacsintáknak sem lett olyan harsány színe, mint amilyenre emlékeztem...igaz, akkor sütött a nap.

Az eperpalacsinta receptjéért ide kattints

Első készítésükkor még szó sem volt laktózmentes divathullámról, most eszembejutott, hogy ha vaj helyett olajjal készítjük, a töltelékből pedig kihagyjuk a túrót, akkor tökéletes laktózmentes palink lesz - ami lehet, hogy nem annyira rózsaszín, mint a mesében és az emlékeimben, de legalább harsanóan epres az íze.

Ez is érdekelhet!

Indítsd a nyarat epres túrógombóccal!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...